Ingenjör Andrées luftfärd (1982)

2.6
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
juli 1897 lyfte vätgasballongen Örnen från Danskön på Spetsbergen. Ombord befann sig ingenjör Andre och hans medhjälpare Nils Strindberg och Knut Fraenkel. Färdens mål var Nordpolen. 33 år senare hittades resterna av expeditionens sista läger. Man fann kvarlämningarna av de tre männen, och dagböcker och filmer som kunde framkallas. Dessa dokument kunde bara delvis skingra mystiken kring expeditionens öde.
Visa hela synopsis

ALTERNATIV SAKNAS

ALTERNATIV SAKNAS

Betyg
2.6 av 7 användare
Ingen du följer har betygsatt
Logga in så gissar vi ditt betyg
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Filmrullen
Märkligt bara att Jan Troell, som är en sådan djurvän, kunde filma dessa scener så bra.
Filmrullen
Troell är verkligen mästaren! Det är sannerligen en stor film. Den har inte den plats den förtjänar inom svensk film. Om den bara kunde distribueras och komma ut på DVD, så folk kunde se den och säkerligen berömma den. Den hade kanske kunnat bli lika stor som Jan Troells ?Utvandrarna?, eller åtminstone komma upp till de höjderna. ?Ingenjör Andrées luftfärd? blir endast ihågkommen i artiklar om Jan Troell, men ingen utom de som verkligen försöker får se denna fantastiska film. Jag har sällan haft tankar på underskattade filmer, men här är ett undantag. Denna film måste bli ihågkommen. Tvisten om upphovsrätten måste få ett slut. Ett gripande, suveränt gjort och tragiskt följesläp som briljerar genom hela filmen. Skådespelarna, även Cornelis Vreeswijk, gör gott ifrån sig. Musiken är gigantisk. Regin och foto? ja, det är så sant ett mycket vackert verk vi får se. Jag har varit peppad på denna film i två år och inte haft så stor möjlighet att se den. Jag önskar att så många fler kunde se den, och jag hoppas att möjligheten kommer. Jane Horney nästa?
Filmrullen
Jag har sett början på Internet, fram till själva uppstigningen med "Örnen", och hittills är det en mycket vacker och felfri film, men det är väl typiskt att den inte finns att köpa på DVD. Synd på en så bra film...
Visa fler (1)

Veckans populära filmer

Visa fler