Hycklaren (1927)

3.5
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Filmatisering av en Moliére-pjäs. Handlar om en skådespelare som befriar sin farfar från hans hycklare till hushållerska genom att visa en pedagogisk film om herr Tartuffe, som lurar sig in i ett borgerligt hem genom att spela from präst.
Visa hela synopsis

ALTERNATIV SAKNAS

ALTERNATIV SAKNAS

Betyg
3.5 av 2 användare
Ingen du följer har betygsatt
Logga in så gissar vi ditt betyg
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
AntonKane
Murnaus svagaste verk, mycket på grund av tekniken, ljussättning är inte alls bra dessvärre, den går i en brun, gul, orange färg som gör det svårt för tittaren att komma in i bilden. Troligen experimenterande Murnau med fotot för att hita det som passade tills hans filmer. Tycker egentligen att han var rätt ute när han gjorde "Sista skrattet" året innan, då var tekniken superb, samma sak i hans absoluta mästerverk "Soluppgång". Dessutom är det i kanterna i filmen lite mörkare än resten av bilden, vilket också bidra i negativ riktning i det rent tekniska.

Men om vi bortser från den tekniska biten (vilket är ganska svårt att göra då ljussättningen tar sådan enorm plats) är manuset riktigt bra, och skådespelarna är lika bra som i Muranaus andra filmer. Så det är en film som är intressant att se på. 3/5.

Veckans populära filmer

Visa fler