Hotell Transylvanien 2 (2015)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Nu får vi ännu en gång ge oss ut på äventyr med Dracula och hans blodsugande gäng! Förändringens tid har kommit till hotellet. Dracula har lättat på sin ”bara monster”-policy, och nu är även människor välkomna. Men bakom stängda kistor oroar sig Dracula över att hans barnbarn Dennis - till hälften människa och till hälften vampyr - inte visar upp några vampyrdrag alls.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: HOTELL TRANSYLVANIEN 2

Harmlöst och skojfriskt
Adam Sandlers monster-uppföljare slår besöksrekord på bio, och visar också framfötterna på andra sätt med en jordnära handling och många skratt. "Hotell Transylvanien 2" är en liten oktoberbagatell för de minsta som underhåller på enkla premisser.
Jag och ungefär 200 barn fick chansen att kolla in “Hotell Transylvanien 2”, och att döma av våra reaktioner är det absolut inga större fel på Adam Sandlers monstruösa uppföljare. Jag kom till och med på mig själv med att skratta högt vid åtskilliga tillfällen (som ett ensamsittande, lite för gammalt weirdo), och med en medryckande men oväntat tillbakadragen historia och faktiskt rätt acceptabla röstskådisar (vi såg den dubbad på svenska...) hade jag otippat nog en trevlig stund i det hiskeligt hemsökta hotellet, trots att jag definitivt inte utgör den huvudsakliga målgruppen.

Historien tar vid ungefär där ettan slutade; Draculas viljestarka dotter Mavis ska nu gifta sig med sin mänsklige slacker-pojkvän Johnny och när det är sagt och gjort dröjer det inte länge innan en liten knodd ser dagens ljus. Dracula, som på svenska spelas av Kim Sulocki, blir överförtjust i sitt barnbarn, men också förskräckt över risken att Dennis, som ungen heter, kanske inte är en vampyr som han själv. Ve och fasa!

En historia om att accepteras för den du är tar vid, och den är väldigt mycket mer jordnära än vad som är kutym i genren. Inget speciellt storslaget eller fantastiskt gömmer sig bakom ramhandlingen, men på något sätt blir det ganska uppfriskande med en animerad film som helt fokuserar på relationerna mellan karaktärerna. Med det sagt får vi dock en hel del skojiga visuella skämt ändå där de som träffar rätt hittar precis den “det är så dumt att det blir roligt”-nerv jag gillar. Sedan blir det ju självklart uppblandat med en del grejer som känns aningen utstuderade och krystade, men det får man väl ta när helheten ändå är såpass lyckad.

Det ligger någonting väldigt oförargligt över hela “Hotell Transylvanien 2” som gör att jag sväljer dess tillkortakommanden med hull och varulvshår och istället bara följer med i en rätt fin liten bagatell som verkligen aldrig kommer förändra världen det minsta, men som höll mig underhållen nästan hela tiden ändå. Det är mer än jag någonsin trodde var möjligt när jag fick veta att jag skulle se en svenskdubbad barnfilm en söndagseftermiddag (om du kan, se den på engelska), och om du och dina barn känner biosuget komma krypande framåt Halloween så har ni I “Hotell Transylvanien 2” ett säkert kort för lite riskfritt häng med monster, en liten men fin handling om känslor, och en hel del skrämmande skratt.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
magiul
Jag såg den  på engelska med barnen då vi hade råkat boka fel visning. Men det gjorde inget, då minstingen hängde med ändå då handlingen är så pass självförklarande.  Rekommenderas varmt! Jag gapskrattade faktiskt flera gånger och gillade den helgemytliga stämningen även om slutet är oväntat våldsamt. Men filmen får ändå 4/5, och det är kul att se att Adam Sandler & Co faktiskt kan göra riktigt bra filmer när de gör det som de är bra på. Dvs, inte själva syns i rutan.
YamivsLight
Var mycket bra, en svag fyra, önskade att dem visade den på engelska i hemstaden. Hurra för barnens biodag.

Relaterade filmer