Hotell Transylvanien 2 2015

Komedi Familj Animerat
USA
89 MIN
Engelska
Hotell Transylvanien 2 poster

Synopsis

Nu får vi ännu en gång ge oss ut på äventyr med Dracula och hans blodsugande gäng! Förändringens tid har kommit till hotellet. Dracula har lättat på sin ”bara monster”-policy, och nu är även människor välkomna. Men bakom stängda kistor oroar sig Dracula över att hans barnbarn Dennis - till hälften människa och till hälften vampyr - inte visar upp några vampyrdrag alls.
Ditt betyg
3.1 av 580 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Hotel Transylvania 2
Biopremiär
23 oktober 2015
DVD-premiär
22 februari 2016
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
Sony Pictures
Åldersgräns
7 år
Längd

Recensent

Carl Adam Anderberg

16 oktober 2015 | 12:00

Harmlöst och skojfriskt

Adam Sandlers monster-uppföljare slår besöksrekord på bio, och visar också framfötterna på andra sätt med en jordnära handling och många skratt. "Hotell Transylvanien 2" är en liten oktoberbagatell för de minsta som underhåller på enkla premisser.
Jag och ungefär 200 barn fick chansen att kolla in “Hotell Transylvanien 2”, och att döma av våra reaktioner är det absolut inga större fel på Adam Sandlers monstruösa uppföljare. Jag kom till och med på mig själv med att skratta högt vid åtskilliga tillfällen (som ett ensamsittande, lite för gammalt weirdo), och med en medryckande men oväntat tillbakadragen historia och faktiskt rätt acceptabla röstskådisar (vi såg den dubbad på svenska...) hade jag otippat nog en trevlig stund i det hiskeligt hemsökta hotellet, trots att jag definitivt inte utgör den huvudsakliga målgruppen.

Historien tar vid ungefär där ettan slutade; Draculas viljestarka dotter Mavis ska nu gifta sig med sin mänsklige slacker-pojkvän Johnny och när det är sagt och gjort dröjer det inte länge innan en liten knodd ser dagens ljus. Dracula, som på svenska spelas av Kim Sulocki, blir överförtjust i sitt barnbarn, men också förskräckt över risken att Dennis, som ungen heter, kanske inte är en vampyr som han själv. Ve och fasa!

En historia om att accepteras för den du är tar vid, och den är väldigt mycket mer jordnära än vad som är kutym i genren. Inget speciellt storslaget eller fantastiskt gömmer sig bakom ramhandlingen, men på något sätt blir det ganska uppfriskande med en animerad film som helt fokuserar på relationerna mellan karaktärerna. Med det sagt får vi dock en hel del skojiga visuella skämt ändå där de som träffar rätt hittar precis den “det är så dumt att det blir roligt”-nerv jag gillar. Sedan blir det ju självklart uppblandat med en del grejer som känns aningen utstuderade och krystade, men det får man väl ta när helheten ändå är såpass lyckad.

Det ligger någonting väldigt oförargligt över hela “Hotell Transylvanien 2” som gör att jag sväljer dess tillkortakommanden med hull och varulvshår och istället bara följer med i en rätt fin liten bagatell som verkligen aldrig kommer förändra världen det minsta, men som höll mig underhållen nästan hela tiden ändå. Det är mer än jag någonsin trodde var möjligt när jag fick veta att jag skulle se en svenskdubbad barnfilm en söndagseftermiddag (om du kan, se den på engelska), och om du och dina barn känner biosuget komma krypande framåt Halloween så har ni I “Hotell Transylvanien 2” ett säkert kort för lite riskfritt häng med monster, en liten men fin handling om känslor, och en hel del skrämmande skratt.
| 16 oktober 2015 12:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Hotell Transylvanien 2
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu