Himmel över Berlin (1987)

3.5
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Filmen utspelar sig i Västberlin i slutet av 1980-talet. Två änglar strövar genom staden och iakttar och lyssnar till människornas tankar, utan att själva ses eller höras av någon. De har alltid varit i Berlin, de var där innan det fanns någon stad, kanske innan det ens fanns människor.
Trots att de enbart ska vara betraktare och inte kan interagera fysiskt med människornas värld, förälskar sig en av änglarna, Damiel (Bruno Ganz), i en cirkusartist (Solveig Dommartin). En annan del av filmen skildrar Peter Falk i rollen som sig själv, på besök i Berlin för en film- eller tv-inspelning. Det framkommer att Peter Falk tidigare varit en ängel precis som Damiel, men avsagt sig existensen som odödlig åskådare för att istället få bli dödlig och delta i livet. Så småningom väljer också Damiel att bli en människa, som kan interagera med världen och till slut förenas han med kvinnan som han åtrått så länge.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
adamovitch
Filosofisk och melankolisk 5/5
Danne
väldigt bra med en väldigt melankolisk stämning och atmosfär. Bruno Ganz och Otto Sanders briljerar och Peter Falk är ju såklart kul i rollen som sig själv. Scenerna med Nick Cave tycker jag är bland de bättre genom  filmhistorien. Även biblioteksscenerna är väldigt snyggt fotade. Annars är den ju tung. 4/5. Möjlig höjning i framtiden.
lindersson
Mycket bra. 4/5.

Veckans populära filmer

Visa fler