Higher Ground (2012)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
En berättelse om en kvinnas livslånga kamp med sin tolkning av livet som en andligt sökande människa.
Visa hela synopsis

VISA 1 ALTERNATIV

DÖLJ ALTERNATIV

Betyg
Läs recension
1.8 av 4 användare
Ingen du följer har betygsatt
Logga in så gissar vi ditt betyg
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: HIGHER GROUND

En beige sörja
Tribeca 2011 - Jag hade förväntat mig mer av Vera Farmigas regidebut. Inte för att hennes skådespelartalanger säger något om hur bra hon är på att ta sig an regissörsrollen, men hon borde haft möjlighet att vänta på en riktigt bra story – och "Higher Ground" är långt ifrån det.

Corinne (Farmiga) växer upp i en ganska så kristen familj, men väljer att helt viga sitt liv åt Jesus. Förutom maken Ethan och barnen består hennes umgängeskrets av den grupp pånyttfödda hippie-kristna, som både är del av församlingen och hennes närmsta vänner. Mest träffas de för att prata bibeln och sjunga sånger och väldigt få utomstående accepteras.

Till Farmigas försvar ska sägas att filmen inte är dåligt regisserad. Det finns många fina undertoner som kommer fram genom bra skådespeleri. Det är bara det att historien i sig är så otroligt ointressant och utdragen. Det verkligen känns att det hela bygger på en bok (Carolyn Briggs delvis självbiografiska) som kanske fungerade för att varje karaktär fick massvis med sidor på sig att utvecklas.

Som film sitter man bara och väntar på att någon av alla de små händelserna som skulle kunna innebära en vändning - leder till att någon av karaktärerna inser något, lär sig något, utvecklas. Men gång på gång lämnas trådarna löst hängande utan åtgärd.

Kanske är det för att berättelsen inte alls försöker vara totalt kritisk mot det kristna livet som gruppen lever. Istället är det små, små tvivel som kryper in i Corinnes medvetande och får henne att delvis ifrågasätta sin tro.

Det gör ofta en film mer nyansrik att inte välja att se allt svart eller vitt, men i "Higher Ground" leder det istället bara till en beige sörja.

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!

Veckans populära filmer

Visa fler