High School Musical 2 (2007)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Sommarlovet står för dörren och för de flesta av gänget på East High står ett sommarjobb högst upp på önskelistan. Troy drar vinstlotten när han får jobb på den lyxiga Lava Springs Country Club, där Sharpays pappa råkar vara ordförande. Och bäst av allt: via klubben kan Troy dessutom få kontakt med ett antal personer som kan hjälpa honom framåt i karriären.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: HIGH SCHOOL MUSICAL 2

Medryckande och välkoreograferad
Japp, ramhistorian i "High School Musical 2" är i stort sett en rak kopia av sin föregångare, så mycket är klart. Det spelar ingen som helst roll för man får precis vad man förväntar sig, vilket för mig innebär 1 h och 46 min av medryckande underhållning, mycket tack vare sång och dansnummer.

Det perfekta sommarlovet är inom några få minuters räckhåll på East High School och alla eventuella läxor vi lärde oss om gemenskap i slutet av förra filmen är på många vis bortglömda. ”High School Musical 2” bygger även den på konflikten och rivaliteten mellan två läger; på den ena sidan det rika och bortskämda tvillingparet Sharpay och Ryan Evans som befinner sig på toppen av skolans elevhierarki och på den andra sidan den hunkiga basketkaptenen Troy Bolton och hans sockersöta Gabriella Montez med vänner. Läget har så att säga normaliserats.

Den stora skillnaden manusmässigt är att Sharpay har bestämt sig för att Troy är den perfekta killen för henne och gör allt i sin makt för att förföra denne. Platsen där striden utspelar sig är denna gång en lyxig Country Club där syskonen Evans semestrar medan Troy och Gabriella plus gänget sliter i sitt anletes svett som anställda. Och just det, stället ägs av föräldrarna Evans. Gissa om Sharpay drar nytta av detta för att slå in kilar i Troys och Gabriellas perfekta high school-kärlek. Lyckas gör hon också. Förstås

”High School Musical 2” är såklart fruktansvärt tillrättalagd, vilket i sig kanske kan kännas både stötande och störande. Eller så kan man stanna vid den insikten, glömma allvaret och helt enkelt ta filmen för vad den är och låta den göra vad den är här för att göra, det vill säga att underhålla. Personligen är jag en sucker för musikaler, så mycket av filmens behållning för min del ligger just i alla medryckande och fantastiskt välkoreograferade sång-och dansnummer. Säga vad man vill om ett ganska fantasilöst och konservativt manus, men filmen är full av seriöst duktiga artister, i synnerhet dansare, vilket väger upp för resten.

Dessutom gillar jag verkligen Ashley Tisdayle som spelar den bitchiga och ibland dråpligt roliga Sharpay. Det enda solket i bägaren är att Gabriella stundtals känns så fruktansvärt mesig samt hur alla, inklusive Sharpay, än en gång stämmer in i kumbaya-sången i slutet av filmen. Men som sagt, vem hade förväntat sig något annat?

Lina Jokelainen Skribent
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Filmrullen
Inte riktigt den film jag hade tänkt mig, men... min femhundrade betygsatta film här på MovieZine.
Idaah
Bättre än ettan, men sämre än trean! 

+ för att Zac Efron sjunger med sin EGNA röst i denna filmen!
N10
Inget för mig..
Visa fler (4)

Veckans populära filmer

Visa fler