Hamlet (1996)

3.2
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Prins Hamlet sörjer sin döde far, kungen av Danmark. Prinsen är övertygad om att kungen har blivit mördad och i sin iver att hämnas fadern förlorar Hamlet till slut allt, däribland kärleken till den ljuva Ofelia.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Danne
Se Hamlet från 1948 då. Den är så otroligt bra. Laurence Oliver är magisk och allting är bara perfekt. Denna blir lite långtradig i mitten. Men det är hela tiden en fascinerande historia med många riktigt bra skådespelare. En stark trea får det bli.
Blaster
@BlasterHar nog aldrig vart så imponerad av en teaterpjäs-rendering, kan möjligtvis skett med en enstaka som Eyes Wide Shut, men jag är mållös. Hur Branagh lyckas stjäla en sjättedel av ett dygn och skapa en sådan perfekt tidsillusion som fullkomligt fick mig att svischa genom filmen utan att någon gång få mig att tappa intresse är bara förbannat imponerande.

Den solklara kombinationen av teatraliskt agerande, och perfekt samt klassfylld kameraregi, gör Hamlet till en av de bästa filmer jag sett i mitt liv. 

Då jag just nu läser Hamlet, och är råfascinerad av den episka historien, är jag förbluffad hur man kunnat göra teaterpjäsen till en sådan mästerlig och detaljrik epos som just Hamlet, av Kenneth Branagh.

Klockren femma, varenda replik (som är i samma form som originalmanuset) berör mig så oerhörligt att jag knappt kan fatta det.

100/100
Blaster
Har nog aldrig vart så imponerad av en teaterpjäs-rendering, kan möjligtvis skett med en enstaka som Eyes Wide Shut, men jag är mållös. Hur Branagh lyckas stjäla en sjättedel av ett dygn och skapa en sådan perfekt tidsillusion som fullkomligt fick mig att svischa genom filmen utan att någon gång få mig att tappa intresse är bara förbannat imponerande.

Den solklara kombinationen av teatraliskt agerande och perfekt och klassfylld kameraregi gör Hamlet till en av de bästa filmer jag sett hittills i mitt liv. Då jag läser Hamlet, och är råfascinerad av den episka historien, k
Visa fler (4)

Veckans populära filmer

Visa fler