Tidvågen (2009)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Sydkoreas första riktiga katastroffilm är här. ?Haeundae? tar oss till platsen som med sina långa stränder är ett av landets största turistmål. Men kommer det att förbli så? Vi möter bland andra Man-sik, som i hemlighet bär skulden för flickvännens pappas död i tsunamin 2004. Nu måste han och flickvännen fly en ny tsunami - på väg mot Haeundae.
Visa hela synopsis

VISA 1 ALTERNATIV

DÖLJ ALTERNATIV

Betyg
Läs recension
1.5 av 15 användare
Ingen du följer har betygsatt
Logga in så gissar vi ditt betyg
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: TIDVåGEN

Skrattretande katastroffiasko

Sydkorea har släppt sin första stora katastroffilm och jag är inte imponerad. Allt tar lång tid och är både dåligt och respektlöst genomfört.

Första timmen går ut på att, som vanligt i den här typen av filmer, presentera en mängd olika karaktärer och deras olika liv. Man-Shik kämpar för att få kvinnan hans familj anser allt annat än värdig. Den osäkra livräddaren räddar den tuffa tjejen och ett omaka kärlekspar tar form. Kompisen som alltid fått stå lite i bakgrunden ger sig på ett karriärdrag som drabbar alla dem som står honom närmast. Sist men inte minst återförenas den drivne tsunamiforskaren, som självklart varnar alla i god tid utan att någon lyssnar, med sin treåriga dotter. Sedan kommer vågen och ställer allt på sin spets.

Det här är inte bra. Förutom att man hela tiden vet vad som komma skall är skådespelarinsatserna svaga, det är fullt av illa placerad slapstickhumor och det tar en bit över en timme innan tsunamin gör entré. Lägg där till att det mesta känns lika osannolikt som händelserna i "Day After Tomorrow", så får ni nog en ganska tydlig bild av vad detta är för film. Det mest skrattretande är dock att de flesta faktiskt överlever väggen av 100 meter vatten som slår in mot den lilla staden. Detta trots kraschande containerfartyg och elektrifierade vattenmassor.

Vi får snällt vänta ett tag till på en film som lyckas ge denna hemska naturkatastrof respekten den förtjänar.

Jonas Appelberg Skribent
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
5538-1
Såg den på Stockholms Filmfestival... publiken drog ner betyget...

Veckans populära filmer

Visa fler