Tidvågen 2009

Action Drama Thriller
Sydkorea
103 MIN
Engelska
Koreanska
Tidvågen poster

Synopsis

Sydkoreas första riktiga katastroffilm är här. ?Haeundae? tar oss till platsen som med sina långa stränder är ett av landets största turistmål. Men kommer det att förbli så? Vi möter bland andra Man-sik, som i hemlighet bär skulden för flickvännens pappas död i tsunamin 2004. Nu måste han och flickvännen fly en ny tsunami - på väg mot Haeundae.
Ditt betyg
1.4 av 16 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Haeundae
Biopremiär
1 november 2009
DVD-premiär
4 maj 2011
Språk
Engelska, Koreanska
Land
Sydkorea
Distributör
Studio S Entertainment
Åldersgräns
11 år
Längd

Recensent

Jonas Appelberg

22 november 2009 | 16:47

Skrattretande katastroffiasko

Sydkorea har släppt sin första stora katastroffilm och jag är inte imponerad. Allt tar lång tid och är både dåligt och respektlöst genomfört.

Första timmen går ut på att, som vanligt i den här typen av filmer, presentera en mängd olika karaktärer och deras olika liv. Man-Shik kämpar för att få kvinnan hans familj anser allt annat än värdig. Den osäkra livräddaren räddar den tuffa tjejen och ett omaka kärlekspar tar form. Kompisen som alltid fått stå lite i bakgrunden ger sig på ett karriärdrag som drabbar alla dem som står honom närmast. Sist men inte minst återförenas den drivne tsunamiforskaren, som självklart varnar alla i god tid utan att någon lyssnar, med sin treåriga dotter. Sedan kommer vågen och ställer allt på sin spets.

Det här är inte bra. Förutom att man hela tiden vet vad som komma skall är skådespelarinsatserna svaga, det är fullt av illa placerad slapstickhumor och det tar en bit över en timme innan tsunamin gör entré. Lägg där till att det mesta känns lika osannolikt som händelserna i "Day After Tomorrow", så får ni nog en ganska tydlig bild av vad detta är för film. Det mest skrattretande är dock att de flesta faktiskt överlever väggen av 100 meter vatten som slår in mot den lilla staden. Detta trots kraschande containerfartyg och elektrifierade vattenmassor.

Vi får snällt vänta ett tag till på en film som lyckas ge denna hemska naturkatastrof respekten den förtjänar.

| 22 november 2009 16:47 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Tidvågen
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu