Good Boys 2019

Komedi
USA
95 MIN
Engelska
Good Boys poster

Synopsis

Efter att ha blivit inbjuden till sin första kyssfest får 12-årige Max panik eftersom han inte vet hur man gör. Ivriga att få tips bestämmer sig Max och hans bästa vänner för att använda Max pappas drönare för att spionera på ett tonårspar. Men när saker går löjligt fel blir drönaren förstörd. Desperat att ersätta den innan Max pappa kommer hem, skolkar pojkarna och begår en rad episkt dåliga beslut som involverar oavsiktligt stulna droger, paintball, poliser och skrämmande tonårsflickor.
Ditt betyg
2.9 av 62 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Jonna Vanhatalo

12 augusti 2019 | 10:00

Lite roligt, men påfrestande repetitivt

En på sina håll hyfsat skojig och välspelad film om några pojkars tokerier döljer tyvärr en rätt fin historia om vänskap. Humorn är dessutom otroligt upprepande efter ett tag, och alldeles för många skämt faller platt på vägen.
Gene Stupnitsky långfilmsdebuterar med denna Seth Rogen-producerade komedi, som han skrivit tillsammans med Lee Eisenberg. Dessa herrar har garanterat haft kul på jobbet, men frågan är hur roligt det är för oss som tittar.
 
Max (Jacob Tremblay från bland annat ”Room”), Lucas (Keith L. Williams) och Thor (Brady Noon) har varit vänner sedan förskolan och de gör allt ihop. Nu går de i sexan och har blivit bjudna sin förta kyssfest. Ingen av dem vet dock hur man kysser och paniken är ett faktum. De måste snabbt försöka få lite inspiration till hur röra läpparna, så mot bättre vetande och tvärtemot strikta order av Max pappa, tar pojkarna hans flashiga drönare och flyger med den över grannens trädgård. De hoppas få se granntjejen Hannah in action med sin kille, men det går inte direkt enligt planerna. Drönaren kraschar och tas sedan som gisslan av Hannah och hennes vän Lily. Nu måste grabbarna både få tillbaka pappans leksak intakt, men också lära sig den ädla kysskonsten, innan det är försent.
 
Tyvärr är tonen direkt ganska tveksam, och jag vet inte riktigt för vem detta är skapat. På förhand lät den klockren att titta på tillsammans med mina egna barn, 9 och 10 år, men jag är väldigt glad att jag inte tog med dem.
 
Det är inte direkt våldsamt eller naket, språket måhända är grovt, men det är det å andra sidan i verkligheten med, för jag lovar, småungar svär något helt kopiöst. Det jag vänder mig emot är den ganska plumpa humorn och jag tvivlar på att de yngre kommer finna detta så kul som antagligen skaparna bakom tycker att det är. Dessutom tror jag att den mest skulle väcka frågor jag inte riktigt orkar svara på just nu. Som till exempel "Vad är en sexdrog? Vad gör man med analkulor? Varför har föräldrarna en klibbig, nästan naken docka i människostorlek, i sovrummet?" Filmen har en 11-årsgräns i Sverige, så 7-åringar kan gå och se den med sina föräldrar och ja, jo, fast nä. Jag skulle som sagt hellre se annat med mina barn.
 
För egen del tycker jag att tanken på förpubertetens ångest och nykläckta hormoner är lite roligt och jag blir smått nostalgisk. Jag skrattar åt de gulliga ungarna och deras missuppfattningar, tokerier och tafatta försök att imponera och vara coolare än de är. Jag är heller inte mognare än att jag anser det vara skojigt när en dildo och ett radband med bajsluktande analkulor misstas för vapen. Åtminstone till en början, en och två gånger. Sen återkommer samma skämt om och om igen och det är snart inte alls lika kul.
 
Det är välspelat, och den ungar trion Tremblay, Williams och Noon är faktiskt lysande. De har massa energi och är på topp genom hela filmen, även när materialet de har att jobba med stundvis når väldigt nära botten. ”Good Boys” är en fartfyllt glättig liten film och tack vare pojkarnas prestation är helt ok i slutändan. Jag gillar att samtycke tas upp återkommande och att pojkarna får visa sina känsligare sidor, trots att cool tydligt är ett ideal.
 
Det som är synd, är att ett potentiellt mycket bättre drama göms bakom alldeles för många upprepade och dåliga skämt som konstant smattrar likt septemberregn mot oss. För skalar vi av några lager, finns därunder en tankeväckande historia om vänskap, familj och rädslan att inte duga. Den filmen hade jag hellre velat se.
| 12 augusti 2019 10:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner (2)
1
En riktigt dålig film. Oerfarenheten märktes i skådisarna, speciellt barnen i huvudrollerna. Många gånger lät det som om dom(barnen) hade någon i deras öra som sa replikerna till dem. Rätt klen story, lätt den sämsta film jag sett i år. Det blir en svag 1:a från mig....
Läs mer
2
Den var ok, några skratt men mestadels enbart ett grovt språk utan något naket eller grova barnförbjudna saker som händer som i t.ex American Pie. Lite smått påfrestande med barn också. 2+/5 (5/10)
Läs mer