Give Me Liberty 2019

Komedi
USA
110 MIN
Engelska
Ryska
Give Me Liberty poster

Synopsis

Vic kör färdtjänst i Milwaukee, USA:s mest segregerade stad. Varje morgon väntar kunderna på skjuts. Men det är inte bara de äldre och funktionsvarierade som räknar med Vic. Mellan körningarna måste han hindra sin farbror från att sätta eld på köket, flytta en soffa och släpa upp en madrass, rädda en diabetiker från att hamna i koma och köra alla sina ryska släktingar och grannar till en begravning. Så bryter det ut kravaller. De räknar med Vic – och Vic har aldrig hjärta att säga nej.
Ditt betyg
4.0 av 1 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Give Me Liberty
Biopremiär
21 februari 2020
Språk
Engelska, Ryska
Land
USA
Distributör
Folkets Bio
Ålder
11 år
Längd

Recensent

EliSophie Andrée

18 november 2019 | 08:00

Hetsig roadmovie som desperat vill vara rolig

"Give me Liberty" vill allra helst vara en rolig roadmovie-komedi men faller i ett för högt tempo som nästan gör tittaren illamående. Den räddas sedan upp i andra halvan av fantastiska nykomlingen Lauren "Lolo" Spencer som gör en Oscarvärdig instats i rollen som Tracy.
Det finns två alternativ gällande dramakomedin "Give me Liberty": 
 
1. Jag har ingen humor. 
2. Det är inte en rolig film. 
 
Trots att jag är en människa med självdistans så vill jag påstå att det är det senare alternativet som gäller för just "Give me Liberty". Det är inte en rolig film. Punkt. Men den försöker desperat att vara det. 
 
Det är svårt att försöka etablera vem som är huvudkaraktär, eller vem som faktiskt får följa med en bärande röd tråd genom filmens gång, då det är otroligt splittrat mellan de olika karaktärerna. Vi hinner aldrig riktigt  lära känna någon trots de två timmarna vi spenderar tillsammans. Den enda karaktären som verkligen tar fäste hos en och gör ett intryck är Tracy, en ung kvinna med ALS - felfritt skådespelat av nykomlingen Lauren "Lolo" Spencer, som även själv lever med ALS. Det hade till och med kunnat vara en bra film, och rolig om vi fått följa Tracy mer ordentligt och från början, då det är i hennes scener som filmen faktiskt börjar få liv och det tänder till rejält. 
 
Men hur pass fantastiskt som Spencer än spelar så hjälper det inte. Filmen är genomgående irriterande - ett hetsigt kameraspråk  gör mig så pass illamående att jag i flera scener måste till och med titta undan och pausa. Klippningen lämnar inget rum till vare sig eftertanke eller andhämtning och är i lika högt tempo där med. Det behöver inte vara något fel med ett högt tempo, men det måste fortfarande finnas en anledning för det. 
 
"Give me Liberty" har marknadsförts som en komedi, och jag försöker desperat att se det roliga i filmen, men under två timmar så drar jag inte ens på smilbanden en enda gång. I biosalongen är det så tyst ibland att det går att höra en knappnål falla, när det ska vara scener som vi förmodligen borde vrida oss av skratt från. 
 
Men i grund och botten är "Give me Liberty" mest en varningsfilm som är till för alla som är alldeles för dumsnälla och inte klarar av att säga nej, oavsett om det så är ryska, irriterande släktingar eller någon snubbe som gillar Mike Tyson. 
| 18 november 2019 08:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Give Me Liberty