Girl Next Door 2004

Romantik Komedi
USA
109 MIN
Engelska
Girl Next Door poster

Synopsis

Matthew, en vanlig kille som går sista året på gymnasiet, blir kär i den nyinflyttade grannen Danielle; en sexig och snygg tjej som tycks ha allt. Snart får han veta att Danielle är en före detta porrstjärna. Matthew riskerar allt och får uppleva saker han aldrig kunnat tänka sig.
Ditt betyg
2.6 av 667 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
The Girl Next Door
Biopremiär
1 januari 2004
DVD-premiär
27 april 2005
Språk
Engelska
Land
USA
Ålder
11 år
Längd

Recensent

Alexander Kardelo

1 januari 2008 | 00:00

Lite fräckare, lite sexigare

Elisha Cuthbert från "24" spelar huvudrollen i ”Girl Next Door”, en high school-komedi som satsar på att vara mer vågad än vad vi är vana vid. I USA har den till exempel blivit ”rated R” (under 17 bara i vuxet sällskap), för bland annat en hel del nakenhet.

Matt är något så ovanligt som en tonårsgrabb med stora drömmar och ambitioner. När klasskamraterna skippar skolan för att dra till stranden eller ordnar fester med brudar och sprit, engagerar han sig istället i elevrådet och filar på ett tal han ska framföra på en stipendiemiddag. Snart slutar high school och det är då, på Georgetowns universitet, det riktiga livet börjar. Det behövs väl inte nämnas att Matt inte nått så stora framgångar hos skolans silikonbrudar, som förstås hellre hänger med de tuffa sportkillarna än med nån nörd som vill bli president.

Så en dag flyttar en ny tjej in i huset bredvid. Vackra, sexiga, blonda Danielle som ska vakta sin mosters villa i ett par veckor. Med Pamela Andersons sex appeal och Cameron Diaz charm är hon en dröm för de flesta killar, och inte minst Matt. Och just det – hon är skådis också. Men inga jäkla high school-filmer här inte. Med en röd peruk och smeknamnet Athena är Danielle rätt känd för sin medverkan i diverse barnförbjudna rullar, och därmed ett runkobjekt för många fler tonårsgrabbar än Matt…

Lyckligtvis för honom blir de snabbt vänner. Den oblyga Danielle lär Matt att slappna av och ”go with the flow”, att våga prova på grejer han aldrig ens haft tanken på förut (och nej din snusker! Jag pratar inte om några konstiga samlagsställningar här…!). De umgås och har kul, han skolkar från skolan för hennes skull och får status, till och med bland sportfånarna i sin skola. Men en dag måste Danielles hemlighet förstås fram…

De som någon gång sett TV4-serien ”24” känner säkert igen Elisha Cuthbert som Kiefer Sutherlands dotter Kim. Och jag måste säga det, trots att detta är alldeles irrelevant i detta sammanhang: oj vad jag stört mig på den människan! Därför blev jag positivt överraskad av att se Elisha här i ”Girl Next Door”. Hon blir inte kidnappad en enda gång. Hon ringer inte pappsen och ber gråtande om hjälp. Hon ler till och med! Hon kan le! Med en roll i ”Love Actually” och så den här filmen bakom sig, kan hon kanske rent av bli något stort…

Med sin nästan två timmar är filmen rätt lång för att vara en komedi, och sidohistorierna (Danielles ex, stipendiet Matt bara måste få, och så får man ju inte glömma lille Samsung som ska komma från Kambodja och besöka Matts skola…) tar upp för mycket utrymme. När filmen väl vågar vara fräck, sexig och sådär ”American Pie”-ig, är den riktigt kul. Men scenerna med Timothy Olyphant som den stora starka grabben som är elak mot lille Matt, fick mig istället att tänka på ”Big Fat Lair”… Not good!

Men för all del. ”Girl Next Door” är god underhållning, snygga babes med shooting star Elisha i spetsen, och trots att den ibland inte vågar ta ut svängarna fullt ut är det en av de bättre high school-filmerna på senare år.

ONÖDIGT VETANDE Emile Hirsch fick en body double för sina nakenscener.

| 1 januari 2008 00:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Girl Next Door
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu