Gandu (2010)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
I rapidfart färdas vi till ett indiskt slumkvarter som påminner mer om "Trainspotting" än "Slumdog Millionaire". Där möter vi Gandu, en arg drogtrippare som har en beef med de flesta i sin omgivning. Q:s förflutna som reklam- och musikvideoregissör märks tydligt när skruvarna vrids till bristningsgränsen, i vad som kunde varit en Bollywood-pastisch i regi av Gaspar Noé.
Visa hela synopsis

VISA 1 ALTERNATIV

DÖLJ ALTERNATIV

Betyg
Läs recension
1.5 av 2 användare
Ingen du följer har betygsatt
Logga in så gissar vi ditt betyg
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: GANDU

Indisk provokation
#SFF11 - Gandu är en arg indisk tonåring som mest tänker på sex, droger och sin framtida karriär som rapartist. Vi får följa hans desperata vardag i Kolkata med den Bruce Lee-dyrkande kompisen Ricksha.

Regissören Kaushik Mukherjee, som även går under namnet Q, har kallats Indiens Gaspar Noé och att han vill provocera med ”Gandu” råder det inga tvivel om. Den är så långt ifrån den indiska klassiska bollywoodfilmen som man kan komma. Filmad i svartvitt och med sexscener där absolut ingenting döljs innebär att den garanterat inte kommer att visas på bio i Indien.

Det är snabba tempoväxlingar i filmen. Från ett långsamt och desperat vardagsliv där Gandu föraktar allt och alla till aggressiva raplåter och hallucinationer. Det märks att Mukherjee har gjort musikvideor tidigare. Hela ”Gandu” är som en enda lång väldigt förvirrad musikvideo. Snyggt javisst, men man kommer inte långt genom att bara vilja provocera. Många scener känns som att de bara är där just för att röra upp känslor vilket bara blir tråkigt. Ju längre filmen går desto mer utflippad blir den, tyvärr alldeles för mycket för att man ska orka bry sig om Gandus öde.

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!

Veckans populära filmer

Visa fler