Gandu 2010

Drama
Indien
85 MIN
Bengali
Gandu poster

Synopsis

I rapidfart färdas vi till ett indiskt slumkvarter som påminner mer om "Trainspotting" än "Slumdog Millionaire". Där möter vi Gandu, en arg drogtrippare som har en beef med de flesta i sin omgivning. Q:s förflutna som reklam- och musikvideoregissör märks tydligt när skruvarna vrids till bristningsgränsen, i vad som kunde varit en Bollywood-pastisch i regi av Gaspar Noé.
Ditt betyg
1.5 av 2 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Gandu
Språk
Bengali
Land
Indien
Längd

Recensent

Lisa Olsson

12 november 2011 | 15:01

Indisk provokation

#SFF11 - Gandu är en arg indisk tonåring som mest tänker på sex, droger och sin framtida karriär som rapartist. Vi får följa hans desperata vardag i Kolkata med den Bruce Lee-dyrkande kompisen Ricksha.

Regissören Kaushik Mukherjee, som även går under namnet Q, har kallats Indiens Gaspar Noé och att han vill provocera med ”Gandu” råder det inga tvivel om. Den är så långt ifrån den indiska klassiska bollywoodfilmen som man kan komma. Filmad i svartvitt och med sexscener där absolut ingenting döljs innebär att den garanterat inte kommer att visas på bio i Indien.

Det är snabba tempoväxlingar i filmen. Från ett långsamt och desperat vardagsliv där Gandu föraktar allt och alla till aggressiva raplåter och hallucinationer. Det märks att Mukherjee har gjort musikvideor tidigare. Hela ”Gandu” är som en enda lång väldigt förvirrad musikvideo. Snyggt javisst, men man kommer inte långt genom att bara vilja provocera. Många scener känns som att de bara är där just för att röra upp känslor vilket bara blir tråkigt. Ju längre filmen går desto mer utflippad blir den, tyvärr alldeles för mycket för att man ska orka bry sig om Gandus öde.

| 12 november 2011 15:01 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Gandu
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu