Freaky Friday 2003

Komedi Familj Fantasy
USA
93 MIN
Engelska
Freaky Friday poster

Synopsis

Dr. Tess Coleman kommer inte alltid riktigt överens med sin dotter Anna. De har inte samma inställning till kläder, hår, musik och definitivt inte samma smak när det gäller män. En torsdagkväll når deras sammandrabbningar sin kokpunkt. Men allting förändras när två identiska kinesiska fortune cookies åstadkommer en mystisk förödelse. Nästa morgon blir en riktigt galen fredag när Tess och Anna upptäcker att de bytt kropp med varandra och de är tvungna att se allt med nya ögon.
Ditt betyg
2.5 av 830 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Daniel Svensson

1 januari 2008 | 00:00

Åh, vilken nyinspelning

"Freaky Friday" är en remake av den klassiska komedin "Åh vilken fredag" från 1976, där en ung Jodie Foster hade huvudrollen tillsammans med Barbara Harris. Nu har dessa ersatts av Lindsay Lohan ("Föräldrafällan") och Jamie Lee Curtis. Okände Mark Waters regisserar.

Vi får möta Anna och hennes mamma Dr. Tess Coleman som inte alls kommer överens om nånting. Anna anser att hennes lärare med flit sätter dåliga betyg och att hennes f.d bästa kompis gör hennes liv till pest och pina. Tess försöker förstå men tycker att hon överreagerar och så tjafsas det praktiskt taget hela tiden. Och som om inte det vore nog för Anna, så har hon en irriterande lillebror som jämt och ständigt retar henne bakom mammans rygg. En dag så äter familjen på en kinarestaurang och, inte så oväntat, börjar dom bråka. En kinesisk gammal kvinna råkar höra och erbjuder dom varsin "fortune cookie" som skulle ändra deras liv mer än vad dom nånsin anat. Nästa morgon märker Anna och Tess att dom har bytt kroppar och dom får göra det bästa av situationen; sköta varandras ärenden tills kropparna på något sätt byts tillbaka. Ju mer tid dom spenderar i varandras kroppar, destå mer kommer dom till insikt att varken någon av dom har det speciellt lätt men det största problemet återstår, Tess ska gifta sig om två dagar och aldrig i livet att Anna, i mammans kropp, gifter sig med nån gammal gubbe.

En underhållande film som från början inte verkade speciellt tilltalande men den tanken försvann under filmens gång.Jamie Lee Curtis gör en otroligt bra rollprestation som tonåring och Lindsay kanske inte lika övertygande som mamma men tillräckligt för att det ska vara kul att titta på. I Jamie's tidigare filmer, och då tänker jag främst på "H20" och diverse dramafilmer, så har hon inte varit speciellt underhållande att titta på och fanns inte på min topp-5 lista om man säger så, men efter den här filmen så klättrar hon några platser i alla fall. Lindsay Lohan är, för mig, hittils okänd sen tidigare men gör ändå en godkänd prestation som mamman instängd i dotterns kropp.

"Freaky Friday" kanske inte är en film som man tittar på mer än en gång men man ångrar ändå inte den gången man väl tittar på den. Den är rolig och det är nästan aldrig några utdragna scener som gör att man nästan somnar i stolen. Rekommenderas till dom som vill se en glad film och Jamie Lee Curtis rolig för kanske första gången.

| 1 januari 2008 00:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Freaky Friday
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu