För evigt - En askungesaga (1998)

2.7
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Den "moderna" unga 1500-talskvinnan Danielle (Barrymore) är lika oberoende och klok, som vacker och vänlig. Mot alla odds vågar hon trotsa sin stränga styvmoder (Huston) och utför mirakel för alla i sin omgivning, bland dem även den franske kronprinsen (Dougray Scott)!
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
magiul
Att ingen kände igen Mona Lisa är ju för att den aldrig hade skådats av allmänheten tidigare. Det var inget känt konstverk när filmen ska utspelas. Det var först när franske kungen köpte den som den blev en av många tavlor i den franska konstskatten och så har den vunnit ryktbarhet genom årens lopp. Så inget konstigt där alls.
magiul
Jättemysig, charmig och fantastiskt välgjord kostymromantik av den enklare, lite mindre seriösa sorten med bra skådisar. Den här sortens filmer passar dock att vara ca 20 min kortare, och den lite mörkare twisten på slutet hade de gärna fått kapa då det bara gör prinsen mer osympatisk. Därför sjunker betyget en pinne och landar på 3/5 prinskronor.
7491-0
En mycket bra version av Askungesagan som nästan blir trovärdig. Alla elementen i sagan finns med i någon form och historien hänger ihop. 

Det enda jag verkligen hakade upp mig på var när da Vinci _rullar_ upp en duk som visar sig vara - Mona Lisa! Duh, ingen av de hundratals inblandade i filmen kunde så mycket om konst tydligen. Nåja, det är en detalj. Helheten är fin.

Veckans populära filmer

Visa fler