Fighting with My Family 2019

Fighting with My Family poster

Synopsis

En före detta brottare och hans familj försörjer sig på att uppträda på små ställen runt om i landet, medan hans barn drömmer om att vara med i World Wrestling Entertainment.
Ditt betyg
3.0 av 34 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Fighting with My Family
Biopremiär
29 mars 2019
DVD-premiär
5 augusti 2019
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
SF Studios
Ålder
11 år
Längd

Recensent

Jake Bolin

23 mars 2019 | 10:30

Wrestlingdrama som inte övertygar

Den verklighetsbaserade dramakomedin ”Fighting with my family” är till en början charmig och lätt att tycka om. Tyvärr är det ännu lättare att bli utled allteftersom filmen regredierar till en långdragen och förutsägbar klichéfest.
Saraya Knights (Florence Pugh) högsta dröm är att få brottas i amerikanska WWE (World Wrestling Entertainment). Det är kanske inte typiskt för en artonårig tjej från Norwich, men Sarayas familj är långt ifrån genomsnittlig. I det här hushållet den säregna scenkonsten wrestling – svårbegripliga spektaklet för den som vill – lika med religion. Både mamma Julia (Lena Headey) och pappa Rick (Nick Frost) förde självdestruktiva och eländiga liv innan de fann varandra och fribrottningen.

När Saraya lyckas säkra en plats i NXT, ett stenhårt träningsprogram för aspirerande WWE-stjärnor, är familjens lycka total. Utom för Sarayas storebror Zack, som får nobben av den amerikanske talangscouten. Han stannar hemma i Norwich och blir gradvis förbittrad.

På plats i Florida består konkurrensen av vulgära, modellsnygga superatleter med perfekta solbrännor. Nu ska den bleka brittiska gothtjejen Saraya mot alla odds ta sig hela vägen och erövra mästarskapsbältet. Kommer hon att vara nära att ge upp? Inser hon förr eller senare värdet i att vara sig själv? Visar sig hennes hånfulle och överdrivet kritiske tränare (Vince Vaughn) ändå ha ett hjärta av ett guld?

Denna verklighetsbaserade underdoghistoria har berättats tidigare. När Dwayne ”The Rock” Johnson fick korn på dokumentären ”The Wrestlers: Fighting With My Family” (2012) föddes idén om en Hollywoodsk tolkning. Ricky Gervais gamle vapenbroder Stephen Merchant står för både manus och regi. Och inledningsvis är det lovande: ömsint, lågmält humoristiskt, brittiskt åt ”The Office”-hållet.

Men strax efter att Saraya har landat i USA överger ”Fighting With My Family” alla anspråk på att vara något annat än en förutsägbar och klichétyngd må bra-film. Stephen Merchant abdikerar och slår på ordbehandlarens autopilot. Man undrar först varför. Vid det tredje ”bara du tränar hårt så går allt bra till slut”-montaget har all sympati fått ge vika för irritation, och när det står klart att precis varenda karaktär i filmen kommer att hålla ett tal om vikten av att kämpa för sina drömmar är loppet helt kört. Visst fick Sarayas brorsa Zack se sin livsdröm gå i kras – det mesta går ändå att lösa med en gruppkram.

Inte heller inbitna fans av Dwayne Johnson har mycket att hämta. Även om både trailer och filmaffisch ger honom någon sorts huvudrollsstatus figurerar The Rock i mindre än en handfull scener. Vidare mot nya projekt, ser han ut att tänka.
| 23 mars 2019 10:30 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner (1)
3
Oväntat bra, då jag uppfattade den som en amerikansk film vilket inte bådade för mycket annat än alla andra underdogstorys. Men Saraya har en brittisk familj som inte är särskilt barnvänlig på något sätt och gav välbehövlig smuts till en annars högst välputsad fasad. Och Florence Pugh är underbar som få. 3/5
Läs mer