Familjetrippen (2013)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
David Burke säljer marijuana i liten skala. Efter att ha blivit rånad blir han skyldig sin leverantör en massa pengar. För att bli kvitt skulden måste David nu smuggla in ett stort parti droger från Mexiko. Genom att övertala sina grannar, strippan Rose, nörden Kenny, tonårstjejen Casey så har han en idiotsäker plan: En låtsasfru, två låtsasbarn och en stor, blänkande SUV senare är familjen "Miller" på väg mot den Mexikanska gränsen för en "semester"!
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: FAMILJETRIPPEN

Familjetripp längs välkända vägar
Från regissören bakom "Dodgeball" kommer ett skepp lastad med, eller snarare en husbil lastad med cannabis, och Jennifer Aniston. Lika lättsam som lätt bortglömd viner den förbi ditt medvetande och försvinner lika fort som den kom, och med sig tar den en och en halv timme av ditt liv som du aldrig får igen. Men kanske är det precis vad du allra helst önskar.

Den lokale slackern och gräs-dealern David (Jason Sudeikis) blir rånad av några småbusar och står plötsligt i jätteskuld till den lika excentriske som oberäknelige knarkbossen Brad Gurdlinger (Ed Helms). För att rädda sitt eget skinn får han i uppdrag att smuggla in en lastpall med cannabis åt sin arbetsgivare från Mexiko. David inser snart att hans orakade stoner-look med största sannorlikhet kommer skicka honom raka vägen från gränskontrollen till en fängelsecell och kläcker därför den briljanta idén att kamouflera sig själv som den torraste av Flanders-familjefäder, det finns bara ett problem - han har ingen familj.

Så han värvar den kaxiga strippan Rose (Jennifer Aniston) som bor i hans trappuppgång, en lokal hemlös värsting (Emma Roberts) och en okysst nörd (Will Poulter) från grannskapet, för att forma en fejkad kärnfamilj och förhoppningsvis lyckas rulla obemärkt över gränsen i en hyrd husbil proppfull med knark. Som ni förstår är det upplagt för en familjesemester utöver det vanliga...

Tillsammans ger de sig ut på en road trip som tar den bredaste vägen till garven, utan att bry sig om att packa några direkta överraskningar med i bagaget. Men med det sagt betyder det inte att resan blir misslyckad. Tvärtom, "Familjetrippen" tar aldrig sig själv på något större allvar, bjuder på överraskande många skratt och som anspråkslös lättsmält komedi sköter den sitt jobb utmärkt.

Upplägget är inte alls dumt, humorn anspelar ofta fyndigt på klassisk familjedynamik, och med en lite vassare rollsättning (förlåt Jennifer Aniston men du är inte rolig... alls) och ett manus som vågade löpa linan ut hade "Familjetrippen" med sina barnförbjudna skämt i familjemiljö och fniss-framkallande dialog kunnat bli riktigt lyckad.

Nu blev den egentligen ingen vidare film, vi får inget som vi inte sett förut och ramhistorien med "Ett päron till farsa"-vibbar finns mest där för att trigga en samling sketch-liknande scener vilket blir extra tydligt mot slutet när hela drogsmugglingshistorien ställs på sin spets utan att man egentligen bryr sig. Men det finns en aspekt som räddar "Familjetrippen", den är helt enkelt rolig. Jag garvade förvånansvärt mycket innan jag glömde bort alltihop, och högre krav än så är det i min bok svårt att ställa på en film om en husbilsresa, med Jennifer Aniston.

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
VISA FLER EXTERNA RECENSIONER +
Senaste kommentarer
Hedda89
Det verkar som de hade roligt när de gjorde filmen. Dock var det inte alls kul för mig att beskåda. Personligen är det här långt ifrån min humor, det blir mest genant och töntigt. Valet av skådespelare är tveksamt. Att filmen inte är trovärdig behöver inte ens nämnas. Förutsägbarheten är hög vilket gör den bottentråkig.
Fermen
Även om man känner igen konceptet och man vet hur den slutar så tyckte jag om den. Rolig, charmig och mysig tyckte jag att den var. Nej det får bli en trea i betyg!
Blixt
Helt okej film. Den bjöd på en hel del skratt och kemin mellan alla skådisar fungerade bra. Några scener och skämt känns lite välbekanta och tråkiga, men överlag så finns det inte mycket att klaga på. Det blir en stabil trea ifrån mig.
Visa fler (20)

Veckans populära filmer

Visa fler