Familjetrippen 2013

Komedi
USA
110 MIN
Engelska
Familjetrippen poster

Synopsis

David Burke säljer marijuana i liten skala. Efter att ha blivit rånad blir han skyldig sin leverantör en massa pengar. För att bli kvitt skulden måste David nu smuggla in ett stort parti droger från Mexiko. Genom att övertala sina grannar, strippan Rose, nörden Kenny, tonårstjejen Casey så har han en idiotsäker plan: En låtsasfru, två låtsasbarn och en stor, blänkande SUV senare är familjen "Miller" på väg mot den Mexikanska gränsen för en "semester"!
Ditt betyg
3.2 av 1,728 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Jakob Åsell

7 september 2013 | 12:01

Familjetripp längs välkända vägar

Från regissören bakom "Dodgeball" kommer ett skepp lastad med, eller snarare en husbil lastad med cannabis, och Jennifer Aniston. Lika lättsam som lätt bortglömd viner den förbi ditt medvetande och försvinner lika fort som den kom, och med sig tar den en och en halv timme av ditt liv som du aldrig får igen. Men kanske är det precis vad du allra helst önskar.

Den lokale slackern och gräs-dealern David (Jason Sudeikis) blir rånad av några småbusar och står plötsligt i jätteskuld till den lika excentriske som oberäknelige knarkbossen Brad Gurdlinger (Ed Helms). För att rädda sitt eget skinn får han i uppdrag att smuggla in en lastpall med cannabis åt sin arbetsgivare från Mexiko. David inser snart att hans orakade stoner-look med största sannorlikhet kommer skicka honom raka vägen från gränskontrollen till en fängelsecell och kläcker därför den briljanta idén att kamouflera sig själv som den torraste av Flanders-familjefäder, det finns bara ett problem - han har ingen familj.

Så han värvar den kaxiga strippan Rose (Jennifer Aniston) som bor i hans trappuppgång, en lokal hemlös värsting (Emma Roberts) och en okysst nörd (Will Poulter) från grannskapet, för att forma en fejkad kärnfamilj och förhoppningsvis lyckas rulla obemärkt över gränsen i en hyrd husbil proppfull med knark. Som ni förstår är det upplagt för en familjesemester utöver det vanliga...

Tillsammans ger de sig ut på en road trip som tar den bredaste vägen till garven, utan att bry sig om att packa några direkta överraskningar med i bagaget. Men med det sagt betyder det inte att resan blir misslyckad. Tvärtom, "Familjetrippen" tar aldrig sig själv på något större allvar, bjuder på överraskande många skratt och som anspråkslös lättsmält komedi sköter den sitt jobb utmärkt.

Upplägget är inte alls dumt, humorn anspelar ofta fyndigt på klassisk familjedynamik, och med en lite vassare rollsättning (förlåt Jennifer Aniston men du är inte rolig... alls) och ett manus som vågade löpa linan ut hade "Familjetrippen" med sina barnförbjudna skämt i familjemiljö och fniss-framkallande dialog kunnat bli riktigt lyckad.

Nu blev den egentligen ingen vidare film, vi får inget som vi inte sett förut och ramhistorien med "Ett päron till farsa"-vibbar finns mest där för att trigga en samling sketch-liknande scener vilket blir extra tydligt mot slutet när hela drogsmugglingshistorien ställs på sin spets utan att man egentligen bryr sig. Men det finns en aspekt som räddar "Familjetrippen", den är helt enkelt rolig. Jag garvade förvånansvärt mycket innan jag glömde bort alltihop, och högre krav än så är det i min bok svårt att ställa på en film om en husbilsresa, med Jennifer Aniston.

| 7 september 2013 12:01 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Familjetrippen