Esset (1979)

2.8
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Karaktärsstudie av en amerikansk marinofficer som är besatt av disciplin. 1962 är han "en soldat utan krig", förutom det han utkämpar med sin tonårsson.
Visa hela synopsis

ALTERNATIV SAKNAS

ALTERNATIV SAKNAS

Betyg
2.8 av 6 användare
Ingen du följer har betygsatt
Logga in så gissar vi ditt betyg
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
David Brent
Såg den för säkert 10-15 år sedan, så det var dags för en omtitt för att fräscha upp minnet lite. Nästan lika nöjd nu som då. Robert Duvall gör en av sina allra bästa och mest ikoniska roller som Santini. Han briljerar rakt igenom och som vanligt så har han en enorm pondus i allt han gör. Han spelar en alkoholiserad toppilot i armén som flyttar runt med sin familj till olika städer där hans tjänster behövs. Han drillar familjen lika hårt som han drillar sina mannar i armén. Ska inte avslöja mer än så för de som vill se den. Blythe Danner, Stan Shaw, Michael O' Keefe och Paul Gleason har andra roller i filmen.

Duvall är som sagt helt magnifik och att han bara fick en Oscarnominering är ett skämt! Han skulle haft Oscarn, för mästaren har sällan varit bättre än här. Finns speciellt en scen i slutet där han spelar upp hela känsloregistret och sammanfattar sin karaktär på runt 2-3 minuter. Gåshud!!!

Blir en svag fyra i betyg till filmen, men 6/5 till Duvall!
David Brent
Duvall är mästerlig som vanligt.

Veckans populära filmer

Visa fler