En satans eftermiddag (1975)

3.6
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Handlar om två kompisar, Sonny och Sal. Sonny ska råna en bank för att skaffa pengar till sin älskare som ska genomgå en operation så att han blir kvinna. Rånet ska egentligen bara ta 10 minuter men snart är hela stället fullt av poliser...
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Fab
Filmen var bra och underhållande med lite spänning på samma gång men var lite långtråkig ibland men skådespeleriet var ok.
JVF
Skådisarna är bättre än själva filmen i denna klassiker. Blir inte mer än en svag trea.
Pseudosum
Vid första anblicken tycks filmen vara ett brett upplagt, överambitiöst försök att åskådliggöra principerna bakom Attica-upproret och andra liknande amerikanska våldsdramer med blodiga uppgörelser. Så småningom visar den sig emellertid ha ett mindre pretentiöst syfte, nämligen att skildra en oduglig, ångestfylld homosexuell bankrånare - spelad med intensiv och självdestruktuv energi - som vill ha tag i pengarna för att betala en könsoperation åt sin älskare. 

Filmens styrka ligger i den ytliga skildringen - den saknar den visuella och intellektuella fantasi som skulle behövas för att gå längre än till skarpsynta observationer och ögonblick av absurd komik. Icke desto mindre är det en riktigt härlig film som gott och väl uppfyller de mål den satt ut för sig själv.
Visa fler (15)

Veckans populära filmer

Visa fler