Employee of the Month (2006)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Hur långt är du beredd att gå för att få ihop det med drömbruden på jobbet? Den omotiverade slackern Zack inser snabbt att det krävs betydligt mer än bara flirtande om han ska fånga kassörskan Amys intresse och hjärta. Han måste kamma hem den eftertraktade utnämningen "Månadens medarbetare" istället för ärkefienden Vince, varuhusets i särklass störste streber.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: EMPLOYEE OF THE MONTH

Billig humor i snabbköpet

Amy (Jessica Simpson) är bombnedslaget som Super Club väntat på. Alla faller pladask för denna donna när hon kliver in i butiken för sitt första arbetspass som kassörska. Företagets slöaste kille Zack (Dane Cook) får genast upp ögonen för henne men springer på kraftigt motstånd från Super Clubs superstjärna Vince (Dax Shepard). Vince som blivit ”Månadens anställd” hela 17 gånger i rad är på väg att slå nytt rekord, och hans chanser att vinna Amys hjärta ser väldigt ljusa ut för enligt rykte så dejtar hon enbart vinnaren av just ”Månadens anställd”. Det ser ut att bli en promenadseger för Vince men Zack tänker inte ge sig i första taget.

Vilken överraskning det här skulle visa sig bli, åtminstone i 45 minuter (och det är ändå typ halva filmen) då "Employee of the Month" är riktigt kul. Humorn är rapp och elak som tillsammans med duktiga komiker bjuder på fin tajming, där till och med Andy Dicks glasögon bjuder på många, om än billiga, men fullt fungerande, skämt om dålig syn. Nivån är dock som väntat låg, men det behöver inte med automatik betyda dålig, och länge ligger också filmen på rätt sida av det låga strecket.

Vad beror då det låga betyget på då? Jo, inte helt oväntat känns Jessica Simpsons medverkan ganska tunn och även om hon i vanliga fall är snygg som är få kvinnor förunnat, så har man sminkat ner hennes karaktär Amy, och när denne också är en ganska tråkig prick finns inget för mig att finna intresse i.

Skämten tröttnar som brukligt i den här typen av komedier och sista timmen blir det bara trams hela vägen mot slutet. Själva tävlingsdelen om vem som vinner mest guldstjärnor och slutligen blir "Månadens anställd", tar mycket plats utan att alls fånga intresse. Även dess obligatoriska finna-sig-själv-på-vägen-skildring gör att det blir alldeles för mycket Disney och skämten byts mot en sötsliskig moralskildring.

Dax Shepard som har blivit lite av B-komediernas Steven Seagal bryter sitt mönster och lyckas med bedriften att faktiskt vara rolig. Mest för att han inte spelar den IQ-befriade (Se "Idiotrepubliken" och kommande "Let’s Go To Prison") killen utan här är han stjärnan på sin arbetsplats som får lite motstånd. Och hans självsyn och divalater är tillsammans med Andy Dicks förvirrade biroll filmens mest lyckade drag.

Den är långt ifrån att nå årets film, men i brist på konkurrens så finns chansen till att toppa tronen som månadens komedi. Att "Employee of the Month" slåss mot "Göta Kanal 2" underlättar i alla fall dess chanser enormt. Det ligger på en dumkul nivå som länge är kul men som till slut bara blir för dum.

ONÖDIGT VETANDE Jessica Simpson är på långt avstånd besläktad med Al Gore.

Johan Lindström Skribent
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Micke
Rolig ibland så det blev en svag tvåa
2393-0
Halvkul komedi. Lama skämt, men småskrattar lite.. värd att se med familjen kanske. men inte själv.

Veckans populära filmer

Visa fler