Douchebag 2010

Drama Komedi
USA
81 MIN
Engelska
Douchebag poster

Synopsis

Tjugonånting i limbo, handhållen kamera, amatörskådespelare och improviserad dialog – mumblecorearvet lever vidare. Sam är eld och lågor över att byta ringar med sin flickvän tills hans brorsa Tom trillar in i bilden. Under bröllopsförberedelserna uppdagas det att syskonbördan inte har varit förälskad sedan grundskolan, varefter trion bestämmer sig för att söka upp barndomskärleken – en roadtrip som tar dem till Kalifornien.
Ditt betyg
2.0 av 2 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Andreas Samuelson

25 november 2010 | 19:01

Charmig indiepärla

Ibland, inte ofta, dyker det upp små indiefilmer som saknar stor budget (om någon alls), kända skådespelare, pampiga effekter eller någon storslagen story men har sådant klockrent manus att det charmar brallorna av dig. "Douchebag" är en sådan film.

Den följer Sam (Andrew Tickler, även en av manusförfattarna), en udda, tanig man med konstig klädstil och ett skägg som skulle göra Rob Zombie grön av avund. Några dagar innan sitt bröllop bjuder hans fästmö Steph (Marguerite Moreau) in hans bror Tom (Ben York Jones) till bröllopet, trots att de p.g.a. en dispyt inte haft kontakt på flera år. På måfå övertalar den smått oförutsägbare Sam Tom att söka upp en gammal barndomsförälskelse och de två åker iväg på en roadtrip som tvingar dem att ta itu med både sin relation och sina egna liv.

Vad som hade kunnat bli en antingen pubertal crazykomedi eller självmedveten indiefilm om att växa upp är istället en lagom skruvad, småknäpp - och väldigt rolig - film om två omaka bröder som hanterar sin osäkerhet på olika sätt. Tickler och Jones är både sympatiska och charmiga och levererar två fascinerande, minnesvärda karaktärer som tagna ur en förstklassig sitcom (vilket även gäller manuset). Att filmen är gjord på minimal budget märks tyvärr väl och bortskämd biopublik uppväxta med påkostade storfilmer lär störa sig på kvalitén. Men den här indiepärlan är väl värd en chans.

| 25 november 2010 19:01 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Douchebag
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu