Dödligt vapen 2 (1989)

3.0
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
När de flesta poliser ligger illa till kallar de på förstärkning. Polisveteranen Roger Murtaugh är inget undantag men hans kollega, Martin Riggs, älskar att bryta mot spelets regler. Han löser helst alla svåra fall på egen hand. Den här gången är de ute efter några storsmugglare från Sydafrika, som planerat allt så väl att de knappt går att komma åt. De gömmer sig bakom lagen och gör inga synliga misstag. Men Riggs och Murtaugh är tålmodiga och tror sig veta hur de skall kunna sätta dit dem. Samtidigt som de har fullt upp med smugglarna måste de skydda ett viktigt vittne (Joe Pesci) som kan hjälpa dem lösa hela historien.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
David Brent
Köpte hela samlingen på blu-ray och betar nu av dem och måste tyvärr revidera min fyra. Tyckte tidigare att denna var en av de bästa uppföljarna där ute, men efter en omtitt så var jag inte lika entusiastisk som tidigare, betyget är numera en halvstark trea. Pesci är skön, men blir lite tjatig med sitt "Ok, ok". Ettan är denna vida överlägsen. Det är en bra actionfilm, men inte lysande som jag tyckte tidigare. Känns mer som en sämre kopia av ettan, men den har sina stunder. Dock så är Patsy Kensit väldigt svag och Joss Ackland som skurken är bra, men han har inget större utrymme. Slutfighten är en kopia av den i ettan, så det drar ned helheten. 

Klart sevärd fortfarande och hade den inte levt i skuggan av den klassiska första filmen i serien så hade jag nog varit mer generös med betyget.
David Brent
Nästan bättre, men bara nästan,  än den första filmen i serien som är en riktig klassiker i genren.

Relaterade filmer