Den röda lyktan (1991)

3.5
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Den nittonårige Songlian tvingas efter sin faders död gifta sig med den mäktiga Chen Zuoqian. Chen har redan tre fruar som alla kämpar om makens gunst och när Songlian kommer in som den fjärde eskalerar konspirationerna de mellan.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Danne
Trodde jag skulle gilla den mer. Ofantligt snygg och intressant att man aldrig får se ansiktet på "herren" (som mannen i huset hette på översättningen). Men hade förväntat mig mer av Yimou! En stark trea ändå!
Pseudosum
Hur den andlöst vackra Gong Li kan göra succé i så många olika roller, och hur hon till och med fann modet att utföra den här bragden, är i mina ögon ett av filmhistoriens största mysterier. Det är inte för inte som man har jämfört Gong och regissören Zhang Yimou med Marlene Dietrich och Sternberg. Men i mitt tyckte är det kinesiska parets samarbete ännu mer gåtfullt i sitt arbete, och den här filmen är deras bästa. Det känns som om ett lands, en kulturs och faktiskt också ett köns, hela historia återspeglas på varenda filmruta i detta fridfulla och utsökta bildpoem.
Ljusbus
Wohoo! Blev själv sugen på att se om den snart :)
Visa fler (4)

Veckans populära filmer

Visa fler