Den lilla butiken (1940)

3.1
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Alfred och Klara jobbar båda i en presentaffär och tål inte varandra. Alfred har korresponderat med en okänd kvinna som han tänker fria till. De har bestämt möte men samma kväll som de ska träffas får Alfred sparken. Till sin förvåning märker han att kvinnan han har brevväxlat med är Klara, men skammen över att ha förlorat jobbet gör att han aldrig presenterar sig. Butiksägaren återanställer dock Alfred som butiksansvarig. Men Klara bryr sig fortfarande inte om Alfred, utan drömmer helt ovetandes om sin mystiske brevvän.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Kubrick2001
Dialogen är oäkta och tråkig. Jag fick inte upp intresset till någon karaktär. Visst så är James Stewart alltid skön men denna film var bara ett sömnpiller. Det är inte ofta jag blir uttråkad till en film men jag måste erkänna att jag gäspade ett flertal gånger till denna. Filmen når ändå upp till 2/5 på grund av den sköna och smarta storyn.
David Brent
Höjer till den femma den ska ha!
David Brent
En alldeles underbar och fantastisk film som påminner mycket om Capras stora filmer. För här får vi ett helt gäng karaktärer av kött och blod som engagerar en och som får en att bry sig och vilja veta mer. Vi får även lite vemod, humor och framförallt en överdos av ren skaparglädje och kärlek. Filmen siktar mot hjärtat och den träffar verkligen! En film att bli lycklig av och en film att se och se om, det kommer iaf jag göra. 

James Stewart och resten av rollistan är alldeles förträffliga och det har aldrig funnits en större skådis än James Stewart. Han sammanfattar och symboliserar verkligen den vanliga människan på ett sätt som känns så otroligt äkta och han gjorde det varje gång oavsett genre och roll. Ernst Lubitsch förtjänar beröm för regin som plockar ut det bästa ur alla inblandade och får filmen att flyta på ett lysande sätt. Otroligt stark fyra i betyg, snuddande nära mästerverksstämpeln! Se denna film och bli lycklig!

Veckans populära filmer

Visa fler