Den amerikanske vännen (1977)

3.4
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Oskyldig rammakare tvingas av gangsters att bli lönnmördare i kultig 70-talsthriller. Fritt efter Patricia Highsmiths bok 'Ripley’s Game'.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Anders Falun
Får jag säga utan att bli hängd att detta är ett redigt sömnpiller från den tyska vågen f sjuttiotalet ???!
Scott
En ruskigt spännande och obehaglig film som bjuder på mörka och regniga miljöer med mystisk musik! Bruno Ganz är alldeles strålande i huvudrollen, det är även Dennis Hopper! Jag får lite noire vibbar och tankarna förs även till Hitchcocks mystiska och spännande thrillers! En riktigt bra film, halvstark 4/5!
sjoegraes
Ett mästerverk! Jag älskar miljöerna - Hamburgs hamn, slitna lägenheter, tågstationer, tunnelbanor i Paris och tyska stadsgator. Spänningen är på topp och det är något genomgående obehagligt med denne oberäknelige Ripley. Bruno Ganz och Dennis Hopper är helt fantastiska i huvudrollerna och gör lysande prestationer båda två. Filmen är otroligt snygg, musiken är fantastisk, och allt skapar en speciell känsla som stannar kvar en lång stund efteråt. En suverän film från början till slut, ett slut som för övrigt är helt perfekt. Kan fortfarande inte släppa det. Mästerligt, som filmen i helhet. 5 av 5!
Visa fler (1)

Veckans populära filmer

Visa fler