Death of a Superhero 2011

Drama Animerat
Tyskland
98 MIN
Engelska
Death of a Superhero poster

Synopsis

Donald är en vanlig tanig tonåring som är trött på skolan, sina föräldrar och sina svårigheter att träffa tjejer. Att han har leukemi och flera cellgiftsbehandlingar i bagaget gör honom inte muntrare. I ritblocket är hans alter ego en oövervinnerlig superhjälte som omges av lättklädda hjältinnor, men som terapi räcker det inte för att stå emot ångest och självmordstankar. När de Marvelinspirerade superhjältarna i animerade sekvenser får liv på duken hjälper de däremot till att ge detta dödsdrama en säregen svärta.
Ditt betyg
3.4 av 10 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Death of a Superhero
Språk
Engelska
Land
Tyskland
Längd

Recensent

Angelica Capitao

2 februari 2012 | 00:45

En annorlunda film om cancer

Regissören Ian Fitzgibbon visar oss i "Death Of A Superhero" en tonåring som på sätt och vis lever ett vanligt tonårsliv med inslag av vänner, öl och droger. Men det är en sak som skiljer Donald Clarke (Thomas Brodie-Sangster) från mängden. Han har leukemi och döden väntar runt hörnet.

När man ser filmer uppfattar man Donald som ganska likgiltig. Han har accepterat att han inom en snar framtid kommer att dö och att han inte kommer få ta del utav allt underbart i livet som de flesta andra människorna får göra. Donald kan ibland bli arg och ledsen, och då är det oftast Dr. Adrian King, som framkallar de känslorna genom sina ovanliga metoder. Dr.Adrian King är den avslappnade och coola "death-doctor"/psykologen som spelas av Andy Serkis, som har en roll som är väldigt långt ifrån hans tidigare roller som Gollum och Kapten Haddock. 

Donald Clark besitter en enorm talang, han är oerhört duktig på att rita. Parallellt med filmen får vi se ett tecknat universum, som är lite i Marvel-stuket. I det tecknade universumet är det Donald som har huvudrollen, men i rollen som den tystlåtne superhjälten som tvingas slåss mot onda karaktärer, till exempel "The Glove" som symboliserar cancern. 

Trots att döden väntar runt hörnet hinner Donald uppleva det finaste med livet, kärlek. Vi får vittna om hur han blir kär i den frispråkiga och coola Shelly (Aisling Loftus) som är ny i klassen och som verkar vara den enda som förstår sig på Donald. 

"Death Of A Superhero" är ingen lycklig historia, men den har sina roliga ögonblick. All sorg och misär ger filmen en allvarlig ton och Thomas Brodie-Sangster gör ett lysande arbete när han spelar Donald. Det här är en film som lär oss att trots att döden lurar runt hörnet kan man hitta små detaljer i varje dag som förgyller livet.

| 2 februari 2012 00:45 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Death of a Superhero
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu