Colombianos 2012

Drama
Sverige
Svenska
Spanska
Colombianos poster

Synopsis

Fernando är beroende av både droger, tabletter och alkohol till mamma Olgas accelererande desperation. De känslomässiga banden är starka i den colombianska familjen och Fernando reser på familjens rekommendation från hemmet i Stockholm till sin bror i Colombia för att få hjälp med att ta itu med sitt missbruk.

Det utvecklar sig till en förtvivlad kamp. Medberoendets effekter blir plågsamt tydliga när den en gång så entusiastiska storebrodern mer och mer inser det omöjliga i sitt uppdrag. Ett välberättat familjeöde som kommer mycket nära sina huvudrollsinnehavare. Det är berörande och otroligt sorgligt samtidigt som filmen fullkomligt osar av kärlek, värme och hopp mitt i all hopplöshet.
2.5 av 2 användare
Logga in för att se betyg av de du följer
Logga in så gissar vi ditt betyg

Info

Originaltitel
Colombianos
Språk
Svenska , Spanska
Land
Sverige

Recensent

Angelica Capitao

28 januari 2012 | 20:01

Hopp, glädje och en nypa kokain

#GIFF 2012 "Colombianos" är en gripande film som berör och tar tag i åskådaren. Den är stundtals oerhört sorgligt men trots det är filmen fylld av kärlek och värme.

I Stockholm lever Fernando, som har colombianska rötter, i sin egen verklighet. En verklighet som är kantad av droger och alkohol, ett missbruk som aldrig verkar nå sitt slut. På inrådan av sin mamma Olga som nu är förtvivlad och känner sig skyldig till Fernandos beroende och är desperat på en förändring, åker Fernando till Medellín i Colombia. I Medellín bor Fernandos äldre bror Pablo som studerar till läkare.

Pablo har gjort upp en plan, Fernando har sex månader på sig att bli frisk från sitt beroende. Fernando kämpar med sin avgiftning men han faller ändå i gamla fotspår flera gånger. Stundtals är kampen hopplös, men den har sina ljuspunkter. Vi får vittna om ett broderligt band som är starkt och en medmänsklighet som sällan ses.

Kampens effekter genomsyrar filmen och det känns som en verklig skildring av en missbrukares liv med både höjd- och lågpunkter; den tomma blicken på parkbänken i Stockholm och glädjen när han finner en herrelös hund i Medellín. Fernandos kamp påverkar även den passionerande Pablo, som vill göra sin plikt som storebror, men inser att det kan vara omöjligt att få Fernando nykter.

"Colombianos" är en gripande film som berör och tar tag i åskådaren. Den är stundtals oerhört sorgligt men trots det är filmen fylld av kärlek och värme. Trots allt elände får man en känsla av hopp bland all förtvivlan.

| 28 januari 2012 20:01 |