Colombianos (2012)

Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Fernando är beroende av både droger, tabletter och alkohol till mamma Olgas accelererande desperation. De känslomässiga banden är starka i den colombianska familjen och Fernando reser på familjens rekommendation från hemmet i Stockholm till sin bror i Colombia för att få hjälp med att ta itu med sitt missbruk.

Det utvecklar sig till en förtvivlad kamp. Medberoendets effekter blir plågsamt tydliga när den en gång så entusiastiska storebrodern mer och mer inser det omöjliga i sitt uppdrag. Ett välberättat familjeöde som kommer mycket nära sina huvudrollsinnehavare. Det är berörande och otroligt sorgligt samtidigt som filmen fullkomligt osar av kärlek, värme och hopp mitt i all hopplöshet.
Visa hela synopsis
Regissör

ALTERNATIV SAKNAS

ALTERNATIV SAKNAS

Betyg
Läs recension
2.5 av 2 användare
Ingen du följer har betygsatt
Logga in så gissar vi ditt betyg
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: COLOMBIANOS

Hopp, glädje och en nypa kokain
#GIFF 2012 "Colombianos" är en gripande film som berör och tar tag i åskådaren. Den är stundtals oerhört sorgligt men trots det är filmen fylld av kärlek och värme.

I Stockholm lever Fernando, som har colombianska rötter, i sin egen verklighet. En verklighet som är kantad av droger och alkohol, ett missbruk som aldrig verkar nå sitt slut. På inrådan av sin mamma Olga som nu är förtvivlad och känner sig skyldig till Fernandos beroende och är desperat på en förändring, åker Fernando till Medellín i Colombia. I Medellín bor Fernandos äldre bror Pablo som studerar till läkare.

Pablo har gjort upp en plan, Fernando har sex månader på sig att bli frisk från sitt beroende. Fernando kämpar med sin avgiftning men han faller ändå i gamla fotspår flera gånger. Stundtals är kampen hopplös, men den har sina ljuspunkter. Vi får vittna om ett broderligt band som är starkt och en medmänsklighet som sällan ses.

Kampens effekter genomsyrar filmen och det känns som en verklig skildring av en missbrukares liv med både höjd- och lågpunkter; den tomma blicken på parkbänken i Stockholm och glädjen när han finner en herrelös hund i Medellín. Fernandos kamp påverkar även den passionerande Pablo, som vill göra sin plikt som storebror, men inser att det kan vara omöjligt att få Fernando nykter.

"Colombianos" är en gripande film som berör och tar tag i åskådaren. Den är stundtals oerhört sorgligt men trots det är filmen fylld av kärlek och värme. Trots allt elände får man en känsla av hopp bland all förtvivlan.

Angelica Capitao Skribent
Användarrecensioner

Användarrecensioner kan först skrivas efter premiärdatumet.

Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Dimman
En dokumentärfilm är detta! 

Min fråga e om någon vet ett releasedatum för denna filmen? E sugen på att se den! :)
5140-1
Verkar väldigt intressant. Jag undrar bara om det här är en spelfilm eller en riktig dokumentär?
För övrigt måste jag säga att jag kände mig rätt så personligt engagerad av beskrivningen av filmen eftersom jag är halvcolombian, och min mamma är ursprungligen från Medellín, och även hon heter faktiskt Olga. Ser fram emot att se den här filmen!

Veckans populära filmer

Visa fler