Cold Eyes 2013

Action Thriller
Sydkorea
118 MIN
Koreanska
Cold Eyes poster

Synopsis

Rafflande actionthriller där hypermodern övervakningsteknologi utnyttjas till fullo under polisens jakt på en ökänd bankrånarliga i Seoul. En smart blockbuster som har blivit en stor biosuccé i hemlandet.
Ditt betyg
3.5 av 15 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Gam-si-ja-deul
Språk
Koreanska
Land
Sydkorea
Längd

Recensent

Alexander Dunerfors

9 november 2013 | 19:15

Titta vi spionerar

Stockholms filmfestival 2013 - När vi minst anar håller Sydkorea på att pumpa ut blockbusters som snart borde få Hollywood att skämmas. "Cold Eyes" är en cool och modern storstadsthriller som inte ger en tråkig sekund.

Med det bästa från stilbildande heistfilmer som "Heat" och spionserier som "Alias", bygger "Cold Eyes" upp en modern övervakningsthriller som både är riktigt spännande, snygg och skönt underhållande.

Historien skiftar mellan ett tight agenteam och en grupp rånare. Mest fokus hamnar på de förstnämnda, och den unga nykomlingen som fått kodnamnet Piglet. Det gäller att ha skarpt minne och ett öga för detaljer, för det här gängets spetskompetens ligger i att spana, förfölja och hitta de som inte vill bli hittade. Som rånarnas överhuvud, den samvetslöse gangstern som fått namnet The Shadow i brist på bättre.

Storyn är rätt tunn och det är ingen ny tjuv-och-polis-klassiker vi talar om, men "Cold Eyes" vinner mycket på att vara konstant underhållande. Den samspelta gruppen spanare både fascinerar med sina skills och metoder, och roar med sitt kärleksfulla gnabb och en hjärtlig stämning. 

Actionscenerna blir dessutom vassare än många av Hollywoods, mycket tack vare spännande kameralösningar och karaktärer man snabbt gillar. "Cold Eyes" känns mer amerikansk än många andra filmer från Sydkorea men kan därmed vara en bra inkörsport för den som är obekant med filmer från den delen av världen. Och vilken resa det är!

| 9 november 2013 19:15 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Cold Eyes
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu