Cold Eyes (2013)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Rafflande actionthriller där hypermodern övervakningsteknologi utnyttjas till fullo under polisens jakt på en ökänd bankrånarliga i Seoul. En smart blockbuster som har blivit en stor biosuccé i hemlandet.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: COLD EYES

Titta vi spionerar
Stockholms filmfestival 2013 - När vi minst anar håller Sydkorea på att pumpa ut blockbusters som snart borde få Hollywood att skämmas. "Cold Eyes" är en cool och modern storstadsthriller som inte ger en tråkig sekund.

Med det bästa från stilbildande heistfilmer som "Heat" och spionserier som "Alias", bygger "Cold Eyes" upp en modern övervakningsthriller som både är riktigt spännande, snygg och skönt underhållande.

Historien skiftar mellan ett tight agenteam och en grupp rånare. Mest fokus hamnar på de förstnämnda, och den unga nykomlingen som fått kodnamnet Piglet. Det gäller att ha skarpt minne och ett öga för detaljer, för det här gängets spetskompetens ligger i att spana, förfölja och hitta de som inte vill bli hittade. Som rånarnas överhuvud, den samvetslöse gangstern som fått namnet The Shadow i brist på bättre.

Storyn är rätt tunn och det är ingen ny tjuv-och-polis-klassiker vi talar om, men "Cold Eyes" vinner mycket på att vara konstant underhållande. Den samspelta gruppen spanare både fascinerar med sina skills och metoder, och roar med sitt kärleksfulla gnabb och en hjärtlig stämning. 

Actionscenerna blir dessutom vassare än många av Hollywoods, mycket tack vare spännande kameralösningar och karaktärer man snabbt gillar. "Cold Eyes" känns mer amerikansk än många andra filmer från Sydkorea men kan därmed vara en bra inkörsport för den som är obekant med filmer från den delen av världen. Och vilken resa det är!

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Phip
Jodå ganska bra film som fungerar som kvällsunderhållningen men inte mycket mer än så egentligen. Får 3/5 av mig.

Veckans populära filmer

Visa fler