Climate of Change (2010)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
En dokumentär som fokuserar sig på människors ansträngningar som försöker göra skillnad i kampen mot global uppvärmning.
Visa hela synopsis
Regissör
Huvudrollsinnehavare

ALTERNATIV SAKNAS

ALTERNATIV SAKNAS

Betyg
Läs recension
2.0 av 2 användare
Ingen du följer har betygsatt
Logga in så gissar vi ditt betyg
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: CLIMATE OF CHANGE

Inspiration till klimatkampen

"Climate of Change" har stora möjligheter att bli en dokumentär det snackas om. Framför allt för att den har samma producenter som "En obekväm sanning" från 2006 som fick hela världen att prata miljö.

Nu är avslöjandet om hur vi håller på att förstöra vår jord redan gjort. "Climate of Change" går vidare på det enda rätta sättet, genom att visa att allt inte är nattsvart och att det faktiskt går att påverka. Här kommer den absoluta styrkan med filmen. Istället för att ta avstamp i Al Gores föreläsning och visa hur politiker, som vill framhäva sig själva, gör duktiga saker, så går den raka vägen till oss - vanliga människor.

Det är inte heller längre USA som står i fokus utan brittiska regissören Brian Hill låter hela världen vara med. I Togo används solenergi, i Papa Nya Guinea räddar urinvånarna skog och i Indien demonstrerar skolbarn mot användandet av plast. Framför allt i den senaste biten har Hill hittat såna fantastiska karaktärer som lyfter det från en film som har något viktigt att berätta till en som gör det till en ren njutning för tittarna.  

Det tydliga budskapet blandas med vackra naturbilder av orörd regnskog, kullar och stora isblock, för att sedan visa på en sargad jord där maskiner gått fram och skapat stora sår. Allt för att väcka våra känslor och inte bara vårt förnuft, vilket förstås ger större effekt.

Så alla som vill ha inspiration för att ta tag i miljökampen och hopp om att det inte är för sent, bör se till att få upp den här på svenska biografer.

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!

Veckans populära filmer

Visa fler