Climate of Change 2010

Dokumentär
USA
85 MIN
Engelska
Climate of Change poster

Synopsis

En dokumentär som fokuserar sig på människors ansträngningar som försöker göra skillnad i kampen mot global uppvärmning.
Ditt betyg
2.0 av 2 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Climate of Change
Språk
Engelska
Land
USA
Längd

Recensent

Lotta Zachrisson

27 april 2010 | 21:49

Inspiration till klimatkampen

"Climate of Change" har stora möjligheter att bli en dokumentär det snackas om. Framför allt för att den har samma producenter som "En obekväm sanning" från 2006 som fick hela världen att prata miljö.

Nu är avslöjandet om hur vi håller på att förstöra vår jord redan gjort. "Climate of Change" går vidare på det enda rätta sättet, genom att visa att allt inte är nattsvart och att det faktiskt går att påverka. Här kommer den absoluta styrkan med filmen. Istället för att ta avstamp i Al Gores föreläsning och visa hur politiker, som vill framhäva sig själva, gör duktiga saker, så går den raka vägen till oss - vanliga människor.

Det är inte heller längre USA som står i fokus utan brittiska regissören Brian Hill låter hela världen vara med. I Togo används solenergi, i Papa Nya Guinea räddar urinvånarna skog och i Indien demonstrerar skolbarn mot användandet av plast. Framför allt i den senaste biten har Hill hittat såna fantastiska karaktärer som lyfter det från en film som har något viktigt att berätta till en som gör det till en ren njutning för tittarna.  

Det tydliga budskapet blandas med vackra naturbilder av orörd regnskog, kullar och stora isblock, för att sedan visa på en sargad jord där maskiner gått fram och skapat stora sår. Allt för att väcka våra känslor och inte bara vårt förnuft, vilket förstås ger större effekt.

Så alla som vill ha inspiration för att ta tag i miljökampen och hopp om att det inte är för sent, bör se till att få upp den här på svenska biografer.

| 27 april 2010 21:49 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Climate of Change
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu