Cinema Paradiso (1990)

3.7
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Den framgångsrika regissören Salvatore Di Vita får bud från sin hemstad att Alfredo dött, ett bud som väcker minnen. Salvatore ser framför sig biografen Paradiso, där maskinisten Alfredo härskade i ensamt majestät. När Alfredo blev blind vid en brand övertog Salvatore hans sysslor och en djup vänskap rådde mellan dem. Paradiso lades ned och Salvatore lovade att aldrig återvända till hemstaden sedan han flyttat därifrån. Trots löftet återvänder Salvatore till Alfredos begravning.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Gomer Pyle
En alldeles förtjusande film som skildrar kärlek och vänskap på ett väldigt fint sätt. Alfredo var en härlig farbror. Femman är inte långt borta.
Rrobin
Helt fantastisk.
Eric Kurzydlo
En väldigt fin liten film fylld till bredden med kärlek. Filmen är i synnerhet en stor och vacker hyllning till filmmediet först och främst men också vänskap och livet. Håller med Blaster om att det blir lite väl sentimentalt men det är något man kan förbise ganska lätt. Jag önskar att sådana biografer som "Paradiso" existerade idag, det här är äkta passion. Ett måste för filmälskare!
Visa fler (4)

Veckans populära filmer

Visa fler