Camp Rock 2008

Romantik Familj Musik
USA
94 MIN
Engelska
Camp Rock poster

Synopsis

Mitchie vill väldigt gärna åka på rockläger över sommaren och när hon till slut får det, blir hon överlycklig. Det blir ännu bättre när hon får reda på att hennes favoritartist också ska deltaga på lägret.
Ditt betyg
1.9 av 143 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Camp Rock
DVD-premiär
3 december 2008
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
Walt Disney Pictures
Åldersgräns
Barntillåten
Längd

Recensent

Kim Nilsson

1 januari 2008 | 00:00

Trött översockrad bulle utan fyllning

Äckligt politiskt korrekt när slibbiga tonåringar åker på musikkollo och upptäcker att de kan sjunga och kärar ner sig i medlemmarna i obehagligt vältrimmade gruppen Jonas Brothers. Så söt att inte ens småbarn kan svälja denna sockerchock.

Visst är det underbart att vara barn? Allting sker i ett rosaliknande skimmer som aldrig avslöjar hur världen egentligen ser ut. Åtminstone om man får tro Disneys förfärligt blödiga musikfest i ”Camp Rock”. Är är tonåringar sådana som snällt håller sig till amerikanska strikta regler och aldrig dricker, har sex och stannar ute sent. Helt befängt, säger jag.

”Camp Rocks” idiotenkla handling följer ungdomarna Connie (Maria Canals Barrera), Steve (Ed Jaunz) och Mitchie Torres (Demi Lovato) som åker till ett musikkollo. För att göra historien ännu mer politiskt korrekt är naturligtvis Mitchies föräldrar fattiga och måste göra catering till lägret för att hon ska kunna ha råd att gå där. Mitchie själv är inte imponerad över detta utan ljuger ihop en totalt otrovärdig historia om att hennes mamma är tv-kanalen Hot tunes TV Chinas VD. Filmen blir sedan ett inte alltför övertygande variant på Cyrano de Bergagic då den bortskämde rockstjärnan Shane Gray (Joe Jonas från Jonas Brothers) tillsammans med sin bandmedlemmar (Nick och Kevin Jonas) får höra Mitchie sjunga utan att se vem det är. Självklart blir Mitchie, bandet och hennes kompisar indragna i en hel del förvecklingar med lögner och romantik. Tuta nu om ni har hört detta förr...

Problemet med ”Camp Rock” är egentligen inte att den är så otroligt sliskig, utan mest att den är totalt förutsägbar och utan överraskningar. Till och med småbarn lär somna när de lyssnar på den styckiga dialogen som innehåller ointelligent kylskåpspoesi av stilen ”man ska vara stolt över vem man är och inte gömma sig”. Skådespelarna ser också cirka tio år äldre ut än personerna de ska gestalta och var ”fattiga” Mitchie fått sina märkeskläder från är ett mysterium.

Är det något man möjligen kan ge ”Camp Rock” kred för så är det musiken. Visst är denna sliskiga tonårspop med light-rockinfluenser både torr och tråkig, men bra framförd och välproducerad. Och trots att jag personligen är allergisk mot band som Jonas Brothers, måste man erkänna att samtliga har en stark utstrålning och faktiskt är helt ok skådisar, även om de bokstavligen spelar sig själva i ett avsnitt av MTV:s TRL. Dansnumrena är också bra för att vara en modern musikal och kan säkert inspirera ett hundratal musikglada tonåringar att söka till Idol 2009. Detta faktum kan dock inte rädda att ”Camp Rock” till slut bara blir en trött, översockrad bulle med en helt okej grund, men totalt utan fyllning.

| 1 januari 2008 00:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Camp Rock
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu