Camp Rock (2008)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Mitchie vill väldigt gärna åka på rockläger över sommaren och när hon till slut får det, blir hon överlycklig. Det blir ännu bättre när hon får reda på att hennes favoritartist också ska deltaga på lägret.
Visa hela synopsis
Huvudrollsinnehavare
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: CAMP ROCK

Trött översockrad bulle utan fyllning
Äckligt politiskt korrekt när slibbiga tonåringar åker på musikkollo och upptäcker att de kan sjunga och kärar ner sig i medlemmarna i obehagligt vältrimmade gruppen Jonas Brothers. Så söt att inte ens småbarn kan svälja denna sockerchock.

Visst är det underbart att vara barn? Allting sker i ett rosaliknande skimmer som aldrig avslöjar hur världen egentligen ser ut. Åtminstone om man får tro Disneys förfärligt blödiga musikfest i ”Camp Rock”. Är är tonåringar sådana som snällt håller sig till amerikanska strikta regler och aldrig dricker, har sex och stannar ute sent. Helt befängt, säger jag.

”Camp Rocks” idiotenkla handling följer ungdomarna Connie (Maria Canals Barrera), Steve (Ed Jaunz) och Mitchie Torres (Demi Lovato) som åker till ett musikkollo. För att göra historien ännu mer politiskt korrekt är naturligtvis Mitchies föräldrar fattiga och måste göra catering till lägret för att hon ska kunna ha råd att gå där. Mitchie själv är inte imponerad över detta utan ljuger ihop en totalt otrovärdig historia om att hennes mamma är tv-kanalen Hot tunes TV Chinas VD. Filmen blir sedan ett inte alltför övertygande variant på Cyrano de Bergagic då den bortskämde rockstjärnan Shane Gray (Joe Jonas från Jonas Brothers) tillsammans med sin bandmedlemmar (Nick och Kevin Jonas) får höra Mitchie sjunga utan att se vem det är. Självklart blir Mitchie, bandet och hennes kompisar indragna i en hel del förvecklingar med lögner och romantik. Tuta nu om ni har hört detta förr...

Problemet med ”Camp Rock” är egentligen inte att den är så otroligt sliskig, utan mest att den är totalt förutsägbar och utan överraskningar. Till och med småbarn lär somna när de lyssnar på den styckiga dialogen som innehåller ointelligent kylskåpspoesi av stilen ”man ska vara stolt över vem man är och inte gömma sig”. Skådespelarna ser också cirka tio år äldre ut än personerna de ska gestalta och var ”fattiga” Mitchie fått sina märkeskläder från är ett mysterium.

Är det något man möjligen kan ge ”Camp Rock” kred för så är det musiken. Visst är denna sliskiga tonårspop med light-rockinfluenser både torr och tråkig, men bra framförd och välproducerad. Och trots att jag personligen är allergisk mot band som Jonas Brothers, måste man erkänna att samtliga har en stark utstrålning och faktiskt är helt ok skådisar, även om de bokstavligen spelar sig själva i ett avsnitt av MTV:s TRL. Dansnumrena är också bra för att vara en modern musikal och kan säkert inspirera ett hundratal musikglada tonåringar att söka till Idol 2009. Detta faktum kan dock inte rädda att ”Camp Rock” till slut bara blir en trött, översockrad bulle med en helt okej grund, men totalt utan fyllning.

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
4837-0
...igentligen är denna så dålig att jag inte ens vill betygsätta den. synd att man inte kan sätta en nolla på filmer......
7347
en av världesn sämsaste filmer!
Visa fler (1)

Veckans populära filmer

Visa fler