Bunny and the Bull 2009

Komedi
Storbritannien
95 MIN
Engelska
Bunny and the Bull poster

Synopsis

Kultserien "The Mighty Boosh"-regissören långfilmsdebuterar med en skruvad komedi om excentrikern Stephen, som inte har lämnat lägenheten på månader. När han plötsligt börjar återuppleva en vistelse i Europa ett år tidigare blir det upptakten till en psykedelisk, Gondry-artad roadmovie av flashbacks, helt och hållet inom hemmets fyra väggar.
Ditt betyg
3.1 av 20 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

DVD-premiär
31 mars 2010
Språk
Engelska
Land
Storbritannien
Längd

Recensent

Jonas Appelberg

26 november 2009 | 11:53

Brittiskt, snyggt och roligt

"Bunny and the bull" är brittisk humor som både är roligt och snyggt på samma gång. Stephen har under drygt ett års tid inte lämnat sin lägenhet. Varför vet man inte riktigt och sakta men säkert får publiken genom flashbacks följa honom och hans bästa kompis Bunnys resa genom Europa. Den resa vars möten och händelser gett upphov till Stephens isolation.

I princip är filmen uppbyggd av scener där två karaktärer står bredvid varandra och levererar repliker med ansiktena mot kameran. Mycket är byggt på manuset och nästan ingenting är filmat i naturlig miljö. Kulisserna och omgivningarna är uppbyggda i teaterstil med vad som ser ut som målade pappdekorer. En bilresa genom Alperna tar fart i en snökula med låtsas bil och dockmodeller. Kameran zoomar in och sedan klipps det till en bil i låtsas snö med målade alper i bakgrunden. Allt är väldigt snyggt, trots att man kanske kunde tro det enbart skulle se billigt och amatörmässigt ut.

Jag har kanske lite svårt för skådespelaren som spelar Stephen (Edward Hogg). Han ger inte ett direkt levande intryck. Jag tänker inte avslöja något men det han varit med om är rätt tragiskt och jag lyckas ändå inte känna för honom. På plussidan finns dock Simon Farnaby som spelar Bunny. Han är arketypen av den bästa kompisen vars enda syfte med livet är att supa, spela på hästar och att ha sex med allt som rör sig, men han har även det där lilla extra. En till dimension. Jag hade roligt när jag såg den här filmen och det hade resten av salongen också.

| 26 november 2009 11:53 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Bunny and the Bull
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu