Bulletproof Monk 2003

Action Komedi Fantasy Thriller
USA
104 MIN
Engelska
Tyska
Tibetanska
Bulletproof Monk poster

Synopsis

I över 60 år har en munk skyddat en uråldrig rulle som håller nyckeln till obegränsad kraft. Nu måste han leta efter en ny beskyddare som kan ta över efter honom. Kar är en oliklig kandidat, men när han räddar munken blir de två partners och tillsammans måste de kämpa mot de som vill åt rullen och rädda världen.
Ditt betyg
2.1 av 50 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Bulletproof Monk
Biopremiär
11 juli 2003
Språk
Engelska , Tyska , Tibetanska
Land
USA
Ålder
11 år
Längd

Recensent

MovieZine

1 januari 2004 | 00:00

Coola fighter i hyfsat underhållande film

Innan jag såg filmen kunde jag inte tänka mig Seann William Scott som en actionskådis. Man ser fortfarande Steve Stifler från American Pie med sitt vilda humör och sin svaghet för tjejer. Men han gör en bra insats. En bit in i filmen märkte jag att han kan ju verkligen fightas. Från början fick jag intrycket att han skulle vara Munkens sidekick, en medhjälpare som inte gör annat än skämtar och får stryk. Men han hjälper verkligen Munken i hans fighter.

Chow Yun-Fat (tidigare känd från "Replacement Killers") gör en bra roll som den komiske men ändå allvarlige munken utan namn. Tillsammans med Seann, kämpar han mot ondskan med sin fightingteknik. Fighterna är visserligen ganska coola, men det bästa är att den inte är lika allvarlig som effekterna i t.ex "Matrix".

Här får man se Munken göra en trippel saltomortal och snurra 10 varv i luften, samtidigt som Kar snurrar med sin pinne väldigt snyggt tills han blir för självsäker och tappar pinnen på sig själv. Det är såna små saker som gör filmen lite mer underhållande.

Men att tjejen Jade (Jaime King, tidigare känd från "Slackers", "Pearl Harbor") ska komma in i handlingen tycker jag förstör lite. Jade ska föreställa en bad girl och är inte vara rädd för nån. Hon försvinner lite i handlingen mitt i filmen men kommer tillbaka på slutet och tar åt sig äran som överträdare till det mäktiga protokollet, tillsammans med Kar, helt oförtjänt. Trots en ganska trist handling är den hyfsat underhållande att kolla på. Men som sagt, har man sett Seann i "American Pie" och "Road Trip" kan man nog inte vänja sig vid nåt annat. Men filmen är lite egen och rolig emellanåt så den får åtminstone godkänt .

Daniel Svensson

| 1 januari 2004 00:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Bulletproof Monk
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu