Breaking News 2004

Action Drama Gangster
Hong Kong
86 MIN
Kinesiska (kantonesisk)
Breaking News poster

Synopsis

I likhet med förra årets Infernal Affairs är Breaking News en hisnande polisthriller som utspelar sig i dagens Hong Kong där en ung poliskvinna hamnar i korseld under jakten på några bankrånare. En rutinmässig spaning på ett gangstergäng får ödesdigra effekter för Hong Kongs poliskår när den av misstag slutar i vild skottlossning på stadens gator. Medias kameror fångar jakten och det blodiga resultatet som sänds direkt ut i etern. Det hela utvecklas till ett kidnappningsdrama där den som bäst kan manipulera media går vinnande ur striden.
Ditt betyg
1.8 av 4 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Dai Si Gein
Biopremiär
8 april 2005
DVD-premiär
20 juli 2008
Språk
Kinesiska (kantonesisk)
Land
Hong Kong
Distributör
Sandrew Metronome
Ålder
15 år
Längd

Recensent

Björn S.

1 januari 2008 | 00:00

Bara för de redan frälsta

Det finns en stor entusiasm och kärlek till skjutglada actionfilmer, eller Hong Kong-action – hos mig har den dock aldrig infunnit sig. Det finns en viss tjusning i klassiska filmer som ”Hard Boiled” och ”The Killers”, men på senare år har utbudet i mina ögon mestadels varit samma skrot. Genren känns tröttsam. Ett visst hopp väcktes i och med 2002 års ”Infernal Affairs”. Filmen var kanske inte utpräglad Hong Kong-action men den var stilbildande; där fanns en ny typ av berättande som talade för djupare karaktärer och (mycket) mindre blod. Resultatet blev oerhört stilrent och filmen var en av de bättre i sin genre det året, också mycket tack vare en stark rollista. Skulle fler filmer ta efter?

Inte riktigt, det känns som att jag har sett ”Breaking News” ett antal gånger förut. Den handlar om en polisinsats som urartar till ett blodbad och allmänheten blir genast kritisk mot polisens agerande. I jakten på gangstergänget måste därför folkets förtroende snabbt återvinnas. Media blir hjälpmedlet och polisinspektör Rebecca Fong delar ut färska bilder från det kidnappningsdrama som påbörjats. Mitt i infernot figurerar Hong Kongs svar på Bruce Willis, Cheung. Han lyder inte några som helst order utan springer upp och ned i ett 20-våningshus likt rumsbetjänterna gånger tio och avlossar mängder med skott, varav några få träffar. Karaktärerna är lika tomma på personlighet och känslor och lika urvattnade och tråkiga som spelet med medierna är tröttsamt. Plösligt dyker också den plastiga popmusiken upp - det är då man ska bli känslosam och få sympati för Cheung. Glöm det.

Det är i de mer fokuserade actionscenerna, då det inte är totalt kaos med folk som kastas från vägg till vägg likt flipperkulor, som influenserna från ”Infernal Affairs” träder fram. Det är då det blir bra. Men tyvärr räcker det inte, ”Breaking News” förblir en film i mängden, och jag kan endast rekommendera den till de redan frälsta.

| 1 januari 2008 00:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Breaking News
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu