Brawl in Cell Block 99 2017

Brawl in Cell Block 99 poster

Synopsis

Den före detta boxaren Bradley blir av med jobbet och äktenskapet riskerar att krossas. Han har inget annat val än att bli knarkkurir åt en gammal vän. När en deal går snett hamnar han i fängelse… och mitt i ett slagfält.
Ditt betyg
3.3 av 57 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Brawl in Cell Block 99
DVD-premiär
5 februari 2018
Land
USA
Distributör
Universal Pictures
Längd
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner (3)
1
Hur gamla är dom andra som recenserat filmen, 13 år ? Bland det löjligaste jag, sett 2 tim. som jag inte får tillbaka
Läs mer
5
Har inte blivit såhär fängslad av en film på väldigt länge, S. Craig Zahler har skapat en fruktansvärt bra konstruerad historia som som tog mig by the balls från början till slut. Vince Vaughn gör en fantastisk prestation och skapar en av de mest intressanta protagonisterna på ett bra tag, han balanserar mellan att vara starkt disciplinerad patriot och iskall psykopat på ett trovärdigt och subtilt sätt och är effektivt återhållsam i sin roll. Även birollerna är riktigt bra och det är många små och bisarra men minnesvärda karaktärer som utgör filmen, filmen har lite av en nihilistisk och mycket mer lågmäld Wes Anderson feeling över sig, Zahler leker också med ett dockskåp med larger than life karaktärer men istället för hipster-romantik fyller han det med kryptiska dialoger och magstarkt gore. Jag älskar hur filmens meditativa tempot och bristen på överflödig musik gör att det groteska övervåldet flyter in filmens verklighet utan någon som helst friktion, filmen har ett rabiat mörker och köttighet som för tankarna till typ Eli Roth men lyckas hålla det i en smakfull symbios med filmens tematik vilket gör att filmen känns substansfull och belönande i sina våldsamma klimax. I sin helhet en förjävla stark filmupplevelse, jag sätter en stark fyra nu men kan tänka mig att det blir en fullpott vid omtitt. En av förra årets bästa. 4/5.
Läs mer
3
Stundtals lite seg men bra skådespeleri. Otroligt vilket öde att hamna i Redleaf-fängelset. Gillade det chockerande ultravåldet. Stark roll från Vince V. 3+/5 (7/10)
Läs mer
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu