Borgarklassens diskreta charm (1972)

3.8
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
En ambassadör återvänder från ett litet land där han också varit knarksmugglare. Han vill bjuda några vänner på middag, men alla försök tar en märklig vändning. På första restaurangen visar det sig att ägaren ligger död i köket. På en annan rycks bakgrunden plötsligt bort och sällskapet sitter på en teaterscen med en förväntansfull publik framför sig! Fantasifull komedi, belönad med en Oscar för bästa utländska film 1972.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Kevin E
Dom ville ju bara äta.

Skämt åsido. Originell och intressant uppbyggd, kan verkligen säga att jag gillade den här filmen. Det var ett steg upp från hans tidigare Viridiana som jag såg för ett tag sen, den började också riktigt bra men den ballade ut alldeles för mycket mot slutet för min smak. 

Denna var mindre kontroversiell och Bunuel lyckades hålla i tyglarna på ett bättre sätt, fantastiskt manus och han lyckades slänga än en scen som liknar vad som hände i hans Un chien andalou ca 40 år tidigare. Om det inte var uppbyggd på det här sättet och han lyckas göra något bra av det hade kunnat blivit pannkaka.

Jäkla synd att jag blev trött under filmens gång så missade smått några delar bara, känner även på mig att jag MÅSTE se om den nån gång för att få uppleva det här igen. Kan nog växa ännu mer då, men gillar den redan skarpt.
ozjeppe
En av de märkligaste filmer jag sett... hoppar mellan bitande samtidssatir, poetisk realism och ren drömsurrealism. Ljusbus ovan här summerade den bra. Den har dock så mycket mer hjärna än hjärta, att den håller mig lite på avstånd. Stark 3/5 än så länge; den kräver nog flera tittar för att riktigt växa till sig.
Pseudosum
En förtjusande komedi av Luis Buñuel, med en rad frustrerande situationer där sex vilsna människor försöker samlas för att äta en ständigt undflyende middag. Vad är det egentligen som hindrar dem? Deras egna fantasier? Deras bristfälliga målmedvetenhet? Deras diskreta charm? Det får vi aldrig riktigt veta. 5/5
Visa fler (1)

Veckans populära filmer

Visa fler