The Bob's Burgers Movie 2022

Äventyr Komedi Animerat
USA
102 MIN
Engelska
The Bob's Burgers Movie poster

Synopsis

Sommaren närmar sig och Bob och Linda Belcher måste kämpa för att rädda familjens restaurang. Ett sjunkhål på gatan framför skapar ytterligare problem. Barnen Tina, Gene och Louise upptäcker en hemlighet. Film baserad på den animerade tv-serien "Bob's Burgers".
Ditt betyg
3.2 av 13 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Andreas Samuelson

13 juli 2022 | 16:00

Kul, knasigt animerat äventyr för fansen - och andra

När animerade TV-serien ”Bob’s Burgers” blir långfilm är det ett kul, knasigt äventyr i högt tempo som lär tillfredsställa fansen - men även andra.
Har du inte upptäckt ”Bob’s Burgers” än så är det dags att ge den en chans. Den animerade, Emmybelönade TV-serien förnyades nyligen för en trettonde säsong och följer hamburgerrestaurangägaren Bob Belcher och hans okonventionella familj. Som så många populära TV-serier har den nu blivit långfilm och tacksamt nog har skaparna Loren Bouchard och Bernard Derriman, som även regisserat filmen, inte kompromissat när det kommer till stil eller humor.
 
Den här gången är familjen Belcher i ekonomisk kris då baken hotar att beslagta restaurangen om de inte kan betala tillbaka ett lån. Samtidigt hittas skelettet efter en mördad tivoliarbetare och den excentriske hyresvärden (med Kevin Klines perfekt rollsatta stämma) låses in för mord. Barnen i familjen - Tina, Gene och Louise i täten - bestämmer sig för att lösa fallet och rädda restaurangen!
 
Det är ett typiskt avsnitt i långfilmsformat med lite mer som står på spel och vad mer kan man önska sig? Liksom i serien finns gott om utrymme för både familjens knasiga men älskvärda personligheter och citatvänliga one-liners. Liksom många andra TV-serier som blivit långfilm är själva handlingen inte det väsentliga här utan snarare absurda situationer och rapp dialog.
 
Till skillnad från exempelvis ”Simpsons” och ”Family Guy” så prioriterats kärleksfull charm framför vass satir. Det märks framför allt i skildringen av de tre barnen som alla sliter med diverse typiskt barnsliga dilemman. Tina ifrågasätter sin förälskelse i en klasskamrat, Gene drömmer om att bli rockstjärna och Louise vill bevisa att hon inte är en feg bebis. Det finns möjligen inte tillräckligt med utrymme för allas historier men med sina små galna infall (som Louises terapisession med sina mjukisdjur) är det alltid underhållande och rart.
 
Samtliga huvudkaraktärer får glänsa i sina tokigheter och allas personliga favorit får minst ett stort ögonblick. Undertecknad faller som vanligt för den hejdlöst roliga mamma Linda, som även om hon i skuggan av Bobs problem inte har mycket till egen agenda ändå stjäl showen som den härligt oförutsägbara, drivande kraften i paret Belchers relation. När hon för att marknadsföra Bobs hamburgare klär ut sig till just en sådan - fast i bikini - är ett praktexempel på både serien och filmens briljant simpla humor.
 
Det är inte säkert att icke insatta faller för filmen då den som med all humor är en smaksak. Speciellt de lagom många och långa musikalsekvenserna är säkert ett störningsmoment för Svensson-publiken. Men för seriens fans, och även många andra, så erbjuds ett oförargligt, charmigt och kul animerat äventyr. En mindre bonus är de många cameo-rösterna - vad sägs exempelvis om Paul Rudd som häst?
| 13 juli 2022 16:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner (1)
1
Riktigt skräp slöseri med tid och pengar det handlar om ingenting. Borde vara olagligt att släppa sånt här skräp på film!
Läs mer
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu