Blackthorn 2011

Västern
Spanien
97 MIN
Engelska
Blackthorn poster

Synopsis

I Bolivia befinner sig Butch Cassidy (som nu går under namnet James Blackthorne) som längtar efter att återse sitt hem en sista gång. Ett äventyr som får honom att slå följe med en ung rånare och det resulterar i att duon blir villebråd för både ligor och lagens män.
Ditt betyg
2.6 av 31 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Blackthorn
DVD-premiär
18 januari 2012
Språk
Engelska
Land
Spanien
Distributör
Warner Bros
Ålder
15 år
Längd

Recensent

Lotta Zachrisson

23 april 2011 | 14:10

Tuff coola-killen western

Tribeca 2011 - "Blackthorn" är hederlig gammal western som tar sig an en av erans favoritkaraktärer, Butch Cassidy med värme, coola-killen-humor och tuffa pistolfighter i vackra miljöer.

Enligt ryktet dog de båda ökända rånarna Butch Cassidy och Sundance Kid år 1908 i Bolivia, men ingen vet säkert. Inte ens den kända filmatiseringen med Paul Newman och Robert Redford visar faktiskt hur det går utan väljer freeze frame istället. "Blackthorn" berättar om en Cassidy som undkom militärens kulor och lever 19 år senare kvar ute i vildmarken under namnet James Blackthorn.

Men planerna på att återvända till Usa finns och med alla pengar på fickan bestämmer han sig en dag för att ge sig av. När spanjoren Eduardo skrämmer iväg hans häst med allt han äger bestämmer han sig för att istället följa med Eduardo i jakten på ett undangömt rånbyte och återigen hamnar han i osämja med lagen.

"Blackthorn" är fint och stillsamt berättad, välspelad - speciellt av Sam Shepard - och vackert filmad med otroliga miljöer från Bolivia. Den försöker inte vara något annat än en hederlig westernrulle där gott ställs mot ont, där männen inte drar sig för att skjuta skarpt och kläcka härligt hårda one-liners och där den vilda naturen kanske är deras tuffaste motståndare.

Moralen, om gott som ställs mot ont, var det som lockade regissören till genren  och det är det enda vi behöver fundera på i "Blackthorn" - vem är hjälte och inte och vem ska vi heja på i slutändan.

| 23 april 2011 14:10 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Blackthorn
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu