Blackthorn (2011)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
I Bolivia befinner sig Butch Cassidy (som nu går under namnet James Blackthorne) som längtar efter att återse sitt hem en sista gång. Ett äventyr som får honom att slå följe med en ung rånare och det resulterar i att duon blir villebråd för både ligor och lagens män.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: BLACKTHORN

Tuff coola-killen western
Tribeca 2011 - "Blackthorn" är hederlig gammal western som tar sig an en av erans favoritkaraktärer, Butch Cassidy med värme, coola-killen-humor och tuffa pistolfighter i vackra miljöer.

Enligt ryktet dog de båda ökända rånarna Butch Cassidy och Sundance Kid år 1908 i Bolivia, men ingen vet säkert. Inte ens den kända filmatiseringen med Paul Newman och Robert Redford visar faktiskt hur det går utan väljer freeze frame istället. "Blackthorn" berättar om en Cassidy som undkom militärens kulor och lever 19 år senare kvar ute i vildmarken under namnet James Blackthorn.

Men planerna på att återvända till Usa finns och med alla pengar på fickan bestämmer han sig en dag för att ge sig av. När spanjoren Eduardo skrämmer iväg hans häst med allt han äger bestämmer han sig för att istället följa med Eduardo i jakten på ett undangömt rånbyte och återigen hamnar han i osämja med lagen.

"Blackthorn" är fint och stillsamt berättad, välspelad - speciellt av Sam Shepard - och vackert filmad med otroliga miljöer från Bolivia. Den försöker inte vara något annat än en hederlig westernrulle där gott ställs mot ont, där männen inte drar sig för att skjuta skarpt och kläcka härligt hårda one-liners och där den vilda naturen kanske är deras tuffaste motståndare.

Moralen, om gott som ställs mot ont, var det som lockade regissören till genren  och det är det enda vi behöver fundera på i "Blackthorn" - vem är hjälte och inte och vem ska vi heja på i slutändan.

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Gomer Pyle
Sam Shepard gillar jag, han var också bra här. Annars tyckte jag nog att filmen var lite småtråkig. Skaplig var den ändå så en tvåa får det bli.
13452
Hade betydligt högre förväntningar. Tycker inte alls man fångar essensen hos "The wild butch cassidy". Men det är en helt ok film.
Visa fler (5)

Veckans populära filmer

Visa fler