Bitch Slap 2009

Action Komedi Deckare
USA
104 MIN
Engelska
Bitch Slap poster

Synopsis

Förbered dig på mer än en simpel catfight när operationssköterskan, strippan och den psykotiska mördarinnan förenas i öknens jakt på stulna diamanter. Med inspiration från 60-talskultiga Faster, pussycat! Kill! Kill! och hjälp av stuntladyn Zoe Bell utlovas galen kitschfest med samma bitchiga attityd i actionscenerna som replikerna.
Ditt betyg
1.8 av 95 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Bitch Slap
DVD-premiär
27 januari 2010
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
Scanbox Entertainment
Längd

Recensent

Lisa Olsson

18 november 2009 | 18:35

Blod, explosioner och stora bröst

Om du vill ha blod, explosioner och långbenta kvinnor med stora bröst är det här filmen för dig. En äkta B-film som gärna hade fått innehålla lite mer girl power och lite mindre lesbiska sexscener men som helt klart är underhållande.

"Bitch Slap" är framför allt inspirerad av kultklassikern "Faster Pussycat, Kill, Kill" som kom 1965 men den hämtar även ingredienser från andra exploitation-filmer. Här har vi helt enkelt våld och sex i överflöd. Förutsättningarna är enkla: tre assnygga tjejer som inte direkt står på rätt sida om lagen hamnar ute i öknen. Ungefär lika snygga, ungefär samma bröststorlek (det vill säga stor) men tre olika personligheter; en bossig, en jävligt arg och en mesig.

Filmen är exakt det som den utger sig för att vara nämligen en B-film med hjärndöd underhållning. Sådana filmer behövs fast man kan förstås göra det olika bra. "Bitch Slap" hamnar någonstans mittemellan. Den både hyllar och parodierar de gamla exploitation-filmerna. Här finns förstås en så kallad "wet scene" med. Tjejerna tycker helt enkelt att det helt plötsligt mitt i det blodiga allvaret är dags för lite vattenkrig. Om någon tyckte att det var för lite fokus på deras bröst innan så kommer det alltså mer här.

Det är en hel del anspelningar på kvinnors svaghet och tjejerna är inte sena med att utnyttja sitt utseende och spelar gärna offer för att få vad de vill ha. Repliker som "I'm so weak and vulnerable" är onekligen rätt roliga.

Lesbiska hångel/under bältet-scener finns en del av och de är i ärlighetens namn rätt trista men det kanske beror på att jag varken är tonårskille eller lesbisk. Jag hade hellre sett mer galna slagsmålsscener och roliga oneliners. Dessutom tycker jag att det är lite väl mycket tjafsande mellan dessa kvinnor. Kan de inte bara hålla ihop lite mer och spöa skiten ur någon annan? Men det är klart, lite catfight måste väl finnas med. Som sagt mer girl power hade varit roligt. Man kan ju faktiskt göra om lite i en film även om det är en hyllning till en gammal 60-talsklassiker.

Första halvan av filmen är något vacklande men det tar sig och sista halvtimmen blir det helt klart mer fart, roligare och vi bjuds på både överraskningar och några härliga oneliners. Här finns den enkla men effektiva "I'm back bitch" men också "Time to get medieval" vilket väl är en anspelning på Quentin Tarantinos "Pulp Fiction" där den odödliga repliken "I'm gonna get medieval on your ass" återfinns. Apropå Tarantino så ryktas det ju om att han ska göra en remake av "Faster Pussycat, Kill, Kill" men frågan är om det stämmer. Han skulle kanske kunna lyckas bättre där "Bitch Slap" tappar bort sig. Men i det stora hela är det här sevärd och blodig underhållning där man inte behöver tänka en tanke.

| 18 november 2009 18:35 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Bitch Slap
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu