Bitch Slap (2009)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Förbered dig på mer än ett simpelt cat fight när operationssköterskan, strippan och den psykotiska mördarinnan förenas i öknens jakt på stulna diamanter. Med inspiration från 60-talskultiga ?Faster, pussycat! Kill! Kill!? och hjälp av stuntladyn Zoe Bell utlovas galen kitschfest framförd med samma bitchiga attityd i actionscenerna som replikerna.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: BITCH SLAP

Blod, explosioner och stora bröst
Om du vill ha blod, explosioner och långbenta kvinnor med stora bröst är det här filmen för dig. En äkta B-film som gärna hade fått innehålla lite mer girl power och lite mindre lesbiska sexscener men som helt klart är underhållande.

"Bitch Slap" är framför allt inspirerad av kultklassikern "Faster Pussycat, Kill, Kill" som kom 1965 men den hämtar även ingredienser från andra exploitation-filmer. Här har vi helt enkelt våld och sex i överflöd. Förutsättningarna är enkla: tre assnygga tjejer som inte direkt står på rätt sida om lagen hamnar ute i öknen. Ungefär lika snygga, ungefär samma bröststorlek (det vill säga stor) men tre olika personligheter; en bossig, en jävligt arg och en mesig.

Filmen är exakt det som den utger sig för att vara nämligen en B-film med hjärndöd underhållning. Sådana filmer behövs fast man kan förstås göra det olika bra. "Bitch Slap" hamnar någonstans mittemellan. Den både hyllar och parodierar de gamla exploitation-filmerna. Här finns förstås en så kallad "wet scene" med. Tjejerna tycker helt enkelt att det helt plötsligt mitt i det blodiga allvaret är dags för lite vattenkrig. Om någon tyckte att det var för lite fokus på deras bröst innan så kommer det alltså mer här.

Det är en hel del anspelningar på kvinnors svaghet och tjejerna är inte sena med att utnyttja sitt utseende och spelar gärna offer för att få vad de vill ha. Repliker som "I'm so weak and vulnerable" är onekligen rätt roliga.

Lesbiska hångel/under bältet-scener finns en del av och de är i ärlighetens namn rätt trista men det kanske beror på att jag varken är tonårskille eller lesbisk. Jag hade hellre sett mer galna slagsmålsscener och roliga oneliners. Dessutom tycker jag att det är lite väl mycket tjafsande mellan dessa kvinnor. Kan de inte bara hålla ihop lite mer och spöa skiten ur någon annan? Men det är klart, lite catfight måste väl finnas med. Som sagt mer girl power hade varit roligt. Man kan ju faktiskt göra om lite i en film även om det är en hyllning till en gammal 60-talsklassiker.

Första halvan av filmen är något vacklande men det tar sig och sista halvtimmen blir det helt klart mer fart, roligare och vi bjuds på både överraskningar och några härliga oneliners. Här finns den enkla men effektiva "I'm back bitch" men också "Time to get medieval" vilket väl är en anspelning på Quentin Tarantinos "Pulp Fiction" där den odödliga repliken "I'm gonna get medieval on your ass" återfinns. Apropå Tarantino så ryktas det ju om att han ska göra en remake av "Faster Pussycat, Kill, Kill" men frågan är om det stämmer. Han skulle kanske kunna lyckas bättre där "Bitch Slap" tappar bort sig. Men i det stora hela är det här sevärd och blodig underhållning där man inte behöver tänka en tanke.

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Zeb
Fy f..n vilken meningslös och dålig film...
MorbidPet
Jag ska använda mig av citat från filmen en hel dag. Undrar hur länge jag kommer undan innan jag får en bitchslap :)
"Open wide psycho slut. Lube my boob skank twat."
Jag tyckte filmen var otroligt underhållande.
3236
Haha helvete vilken dålig film!
Visa fler (20)

Veckans populära filmer

Visa fler