Anything Else 2003

Romantik Komedi
USA
104 MIN
Engelska
Anything Else poster

Synopsis

Jerry Falk är en ung komediförfattare i New York som kämpar för att slå igenom, men hans karriär går på konstant tomgång. Inte blir det bättre av att hans mentor, David Dobel, är en om möjligt ännu mer misslyckad författare. Än värre blir det när Jerry blir blixtförälskad i den frisinnade skådespelerskan Amanda och lämnar sin flickvän för henne. Han upptäcker snart att Amanda inte bara är en lögnare av stora mått utan även otrogen och djävulskt manipulativ. Problemet är bara att Jerry är så förblindad av kärlek att han inte klarar av att bryta deras förhållande. Han har tidigare fått lära sig att livet är som allt annat, men inser att ett liv med den minst sagt oberäkneliga och neurotiska Amanda är långt ifrån likt alla annat.
Ditt betyg
2.2 av 72 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Anything Else
DVD-premiär
7 april 2004
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
Scanbox Entertainment
Ålder
15 år
Längd

Recensent

Alexander Kardelo

1 januari 2008 | 00:00

Godkänd men inte mer

Jag har, liksom så många andra före mig, blivit Woody Allen-frälst. Det skedde ganska nyligen då jag av ren nyfikenhet hyrde ”Hollywood Ending”, och upptäckte den sköna humor och situationskomik denne snart 70-årige regissör fyller sina filmer med.

En film om året har det blivit sedan 70-talet, och han spelar ofta själv med. Det gör han även i ”Anything Else”, fast här han tar ett kliv bakåt och lämnar över huvudrollen till den betydligt yngre förmågan Jason Biggs.

Manuset, de tokroliga replikerna, de förvirrade karaktärerna och staden (alla Allens filmer utspelas i New York) känns fortfarande igen men det är nånting som saknas här. Det är lite tråkigt att detta är ett rent relationsdrama som mest går ut på att unge komikern Falk (Biggs) ska ta itu med sina fåniga kärleksproblem. Är detta rätt tjej för mig eller inte? Varför vill hon inte ha sex? Hur gör man slut? Är hon otrogen?

Allens tidigare filmer, i alla fall de jag sett, har alltid haft roliga subplots och inte enbart handlat om kärlek och relationer. Men här försöker han sig på nån slags mognare version av ett "Dawson´s Creek"-avsnitt, och det funkar helt enkelt inte.

”Anything Else” fick ingen biopremiär i Sverige och det är förståeligt. Den är godkänd och replikerna är emellanåt riktigt kul, men ingen milstolpe i Woody Allens gedigna karriär. Han ska inte göra ungdomsfilmer... Dags att vända blicken framåt till årets film istället, ”Melinda och Melinda”, som är under produktion.

| 1 januari 2008 00:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Anything Else
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu