Anacondas 2004

Anacondas poster

Synopsis

En gastkramande film om en grupp forskare ger sig ut på en expedition bland Borneos djungler. Deras mål är att finna den blodröda orkidén - en blomma som sägs innehålla ett serum som kan förlänga livet för den som dricker det. Men i djungeln gömmer sig dock någonting helt annat och betydligt farligare. De finner sig fångade mitt bland en grupp anakondor som av den blodröda orkidén blivit radikalt större, snabbare och mer intelligenta. Jakten på ett längre liv förvandlas snabbt till en flykt för livet.
Ditt betyg
1.6 av 258 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Anacondas - The Hunt For The Blood Orchid
Biopremiär
10 december 2004
DVD-premiär
3 mars 2008
Språk
Engelska
Distributör
Sony Pictures
Ålder
15 år
Längd

Recensent

Mikael Gabrielsson

1 januari 2008 | 00:00

Jätteormarna attackerar igen

1997 blev "Anaconda" med Jennifer Lopez och Ice Cube i huvudrollerna en oväntat stor framgång och därför kommer nu en onödig uppföljare som mest känns som en dålig repris av den första. Lopez ryktades länge vara aktuell för huvudrollen och känd som hon är för att välja helt fel roller kom det lite oväntat då hon rädda hedern och hoppade av projektet i tid. Istället har man samlat ihop ett gäng b-skådespelare och tro det eller ej - dom ska på expedition i Borneos djungler, trots att dom vet att det är livsfarligt under regnsäsongen. I djungeln finns massor av faror - framförallt abnormalt stora anakondor. Passande nog är det parningssäsong så det fullkomligt kryllar av dem och de jagar inte för att mätta hungern utan för att de känner att deras territorium är hotat. Anledning till expedition är den svarta orkidén som sägs kunna förlänga livet om man utvinner ett serum av den, och det är för övrigt på detta sätt anakondorna blivit så överdrivet stora. Herr T-Rex från "Jurassic Park" hade fått springa för livet.

Till råga på allt finner de sig strandade mitt ute i djungeln utan vare sig mat eller gevär efter en båtolycka. Enda vägen ut är att korsa den mörka och farliga djungeln. Som ni säkert redan räknat ut kommer inte många levande därifrån och filmen bjuder inte på några överraskningar då man relativt enkelt kan lista ut vilka som är överlevare och inte. Givetvis finns det en bad guy i filmen, likt den Jon Voight spelade i första filmen, som till varje pris ska ha tag i den svarta orkidén som ska göra honom rik och han offrar mer än gärna de övriga i expeditionen för att få tag i den. Längre fram i filmen skiljs deras vägar åt och medan skurken korsar djungeln som ingenting råkar den övriga gruppen ut för den ena anakondan efter den andra... märkligt eller hur? Givetvis har vi en lustigkurre med som går runt och skämtar och leker att han blir anfallen av farliga djur - ja ni kan nog lista ut själva hur det går för honom.

"Anacondas" är betydligt mer välgjord än sin föregångare men den negativa kritik jag gav den första filmen kvarstår. Den är för överdriven och filmens fear factor biter inte ens på den ormrädde. Det är en extrem actionfilm likt "Deep Blue Sea" dock långt ifrån lika explosiv och underhållande. Avsaknaden av spänning är många gånger stor och i ett sista desperat försök att skapa en skräckfilm släcker regissören Dwight H. Little (Murder at 1600, Rapid Fire) ljuset och bjuder på en nattvandring i djungeln med massor av väsande anakondor och små rädda människor. Förutom en då - filmens obligatoriske stålman. Trots att halva expeditionen blivit uppkäkad och han eventuellt står på tur rör han inte en min.

"Anacondas" har dock ett godkänt underhållningsvärde om man inte sett den första filmen. Det är en helt fristående uppföljare. Inga skådespelare från den förra återvänder eller nämns i filmen. Denna uppföljare är både en bättre film och mer välgjord men i mängden av monsterfilmer står den sig platt, grå och tråkig. "Anacondas" är knappast värd ett biobesök och när det kommer till kritan är den en klon av den första filmen rakt igenom. Betyget kan inte bli något annat än en etta.

| 1 januari 2008 00:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Anacondas
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu