All Your Dead Ones (2011)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Döm om den colombianske bonden Salvador Garcias förvåning när han hittar ett femtiotal döda kroppar i sitt sädesfält och myndigheterna bara försöker mörklägga den olustiga situationen. Tragikomisk satir med övernaturliga inslag av regissören till den hyllade thrillern "Dog Eat Dog".
Visa hela synopsis
Betyg
Läs recension
2.2 av 5 användare
Ingen du följer har betygsatt
Logga in så gissar vi ditt betyg
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: ALL YOUR DEAD ONES

"Dödens fält" på nytt
#SFF11 - "All Your Dead Ones" är en mörk komedi som trots sitt goda anslag utmynnar i väntan och mer väntan.

Det är snudd på en egen genre eller företeelse på film, detta att huvudpersonen helt plötsligt får ett lik att ta hand om. Vi såg det exempelvis i "Weekend at Bernie’s", i Alfred Hitchcocks "Ugglor i mossen" och i "Little Miss Sunshine". Det skapar alltid besvärligheter.

Tänk dig då att du är bonde och en dag hittar 50 lik staplade i en hög ute på din åker. Denna chockerande upptäckt gör nämligen Salvador Garcia, resten av hans söndag går sedan åt till att försöka få kontakt med myndigheter, polis, militär, ja, vem som helst som vill lyssna och hjälpa honom med hans problem. Men, det är valdag i den lilla latinamerikanska byn och ingen är riktigt på humör att hjälpa till. Den absurda situationen blir allt mer skruvad när borgmästaren och några medhjälpare till slut beger sig till fältet och förstår att de utifrån situationen kan vinna politiska poänger om de spelar sina kort rätt. 

Det är med en rejäl dos svärta i humorn problemet med de döda kropparna försöker lösas. Tyvärr engagerar problemet inte speciellt mycket, eftersom ingen i byn verkar bry sig helhjärtat om att kropparna finns där, varför ska då vi i publiken göra det. Istället uppstår longörer, det rings i mobil, väntas på transport och sen lastas liken in och ut ur lastbilar beroende på vem som ringer och skäller på vem i telefonen.

De små fina övernaturliga inslagen i filmen piggar upp och skapar en spänning, men annars blir det faktiskt segdraget. 

Henrik Emilson Skribent
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!

Veckans populära filmer

Visa fler