All Good Children (2010)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Syskonen Dara och Eoin står förvirrade och tyngda av sorg när deras mamma går bort. De flyttar till sin moster i Frankrike och lär snabbt känna en engelsk familj, men snart blir Dara blixtkär i dottern Bella – en förälskelse som successivt spårar ur. Alicia Duffys långfilmsdebut är en intensiv känslostorm som skildrar en besatthet i stil med franskans l’amour fou.
Visa hela synopsis

ALTERNATIV SAKNAS

ALTERNATIV SAKNAS

Betyg
Läs recension
1.3 av 4 användare
Ingen du följer har betygsatt
Logga in så gissar vi ditt betyg
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: ALL GOOD CHILDREN

Inte Guds bästa barn

På ytan händer det egentligen inte mycket i regissören Alicia Duffys långfilmsdebut. Däremot spritter det av känslor och konflikter inne i huvudkaraktärernas huvuden och pubertetsgängliga kroppar. Här är det nämligen hjärta och hormoner som styr framför hjärna och förnuft, något som kommer att visa sig vara direkt livsfarligt.

När deras mamma dör skickas brittiska bröderna Dara och Eoin till en släkting på den franska landsbygden. Här bekantar de sig med en annan brittisk familj som bor i ett slott med renoveringsbehov i närheten. Det som i början är lekfull vänskap mellan Dara och dottern Bella i slottet blir snart hjärtekrossande förälskelse för honom. Den förvirrade kärleksrelationen, att han misstolkar verkliga händelser och situationer, ihop med sorgen från moderns död skapar till slut en sorts känslomässig labyrint som Dara inte hittar ut ur. Resultatet är förödande.

Trots fin insats av framförallt Jack Gleeson i rollen som den känsliga Dara och skickligt foto så lyfter aldrig riktigt All Good Children till några högra höjder. Kanske för att här inte finns en riktig intrig, kanske för att den tragiska upplösningen är planterad så långt innan, att spänningen och därmed intresset faktiskt försvinner. Det är synd att berättelsens upplägg hanteras så klumpigt, tonårskärlek som spårar ur kan ju annars vara filmisk dynamit.

Henrik Emilson Skribent
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!

Veckans populära filmer

Visa fler