After The Sunset 2004

Action
97 MIN
Engelska
After The Sunset poster

Synopsis

Livet borde vara enkelt efter en strålande karriär som mästertjuv. Max Burdett (Pierce Brosnan) och hans vackra partner Lola (Salma Hayek) har dragit sig tillbaka till en paradisö för att njuta av den rikedom de "slitit" ihop. Deras tidigare antagonist från FBI (Woody Harrelson) har dock andra planer. Han tror inte på att de tidigare brottslingar lämnat den banan och blivit hederliga utan att allting bara är en del i en plan som går ut på att stjäla en av världens största diamanter vilken snart kommer att anlända till ön med ett kryssningsfartyg. Detta är upptakten till en action- och humorfylld katt- och råttalek med vänskap, misstankar och brott. Vem kommer att gå fri?
Ditt betyg
2.3 av 191 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
After The Sunset
Biopremiär
1 april 2005
DVD-premiär
10 augusti 2008
Språk
Engelska
Distributör
SF Studios
Ålder
11 år
Längd

Recensent

Ville Gideon Sörman

1 januari 2008 | 00:00

Som hämtat ur en porrfilm

Brett Ratners förra filmer har varit tämligen lättviktiga. Debutfilmen ”Money Talks” var kanske inte bra, men definitivt underhållande. Ratner lyfte fram komikern Chris Tucker och fortsatte med det i ”Rush Hour” året efter, som dock var en klar trea i betyg.

Ratners bästa film, ”Red Dragon”, är riktigt bra; men inte tack vare Ratner. ”Red Dragon” är en remake av Michael Manns ”Manhunter”, och Ratner snodde inte bara replikerna, utan även Manns kamerauppsättningar. ”Manhunter” är en otrolig film, därför blir ”Red Dragon” också väldigt bra.

Ratners senaste film, ”After the Sunset”, är inte bra.

Vi får följa de två tillbakadragna juveltjuvarna Lola och Max (Hayek och Brosnan) när dessa blir jagade av FBI-agenten som spelas av Woody Harrelson, på en solig semesterort på Söderhavet. Detta är bara ett svepskäl då resten av filmen går ut på att visa filmens karaktärer säga roliga saker, supa och fiska hajar... typ.

Matt Damon sa i en intervju om ”The Bourne Supremacy” att dagens actionfilmer är som porrfilmer. Om man tar sig en titt på ”After The Sunset” stämmer detta till 100 %. Det finns fyra stycken huvudroller i denna film. Två kvinnliga och två manliga; Salma Hayek och Pierce Brosnan, Naomie Harris och Woody Harrelson. Dessa två par HAR sex med varandra, som upplagt för en porrfilm. Salma Hayek går runt och i djupt urringade linnen eller bikini filmen igenom, och hånglar med Pierce Brosnan varannan minut. Hennes roll har inget med resten av filmen att göra, det har inte några karaktärer alls förresten, då filmen inte har någon röd tråd. I slutet kommer en twist, i filmens allra sista minuter, men det är en twist på vad? Ingenting. En twist måste vara en twist på en handling, men då hela ”After the Sunset” går ut på denna lilla twist blir filmen mycket märklig.

Alla skådespelare har dåliga karaktärer, som hämtade ur en porrfilm. Lite dialog, lite story, men bara för att rollfigurerna ska kunna ta av sig kläderna och kn***a varandra i olika ställningar. ”After the Sunset” har ALLT detta, förutom kn***andet. Hayek och Harris’ skådespelarinsatser ligger just på porrskådisnivå, och Harrelson och Brosnan går på rutin. Don Cheadles karaktär har tre scener, som i slutändan bara finns där för att bjuda på en energikick i form av en dödsskjutning i slutet. Vi får aldrig veta vad som driver karaktärerna, eller vad filmen går ut på.

”After the Sunset” är en hemskt ojämn film som har Salma Hayek i bikini som det bästa att bjuda på. Brett Ratner har blivit hemskt överviktig de senaste åren, och det verkar som för varje kilo han har gått upp, så har han tappat förmågan att göra film. Det Ratner borde göra bäst just nu är att gå tillbaka till filmskolan, och lägga händerna på ett bra manus. Hans nästa film är ”Rush Hour 3”, hoppas den inte kommer ligga på samma nivå som ”After the Sunset”.

| 1 januari 2008 00:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera After The Sunset
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu