Adaptation (2003)

3.4
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Trots att författaren Charlie Kaufman blev Oscarsnominerad för sitt debutmanus till succén "I huvudet på John Malkovich", känner han sig osäker både som yrkesmänniska och i det privata. Just nu brottas Charlie med ett nytt komplicerat uppdrag, nämligen att försöka bearbeta Orkidétjuven, en hyllad faktabok av New Yorker journalisten Susan Orlean om den fanatiske och bisarre orkidéodlaren John Laroche i Floridas träskmarker. Situationen förbättras definitivt inte av att Charlies bekymmerslöse tvillingbror Donald en dag flyttar in i huset med avsikt att också börja skriva på ett filmmanus...
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Wugllabang
En jävligt intressant och på många sätt smart film, Kaufmans estetik genomsyrar varje detalj och det känns verkligen som att man stirrar in i hans vrickade sinne. Att låta just Nicolas Cage porträttera honom och hans fiktiva tvilling är fan ett av de mest briljanta casting-valen jag sett i en film, Cages karisma är helt borttagen och han smälter in i båda karaktärernas ångest och idioti på ett förbryllande övertygande sätt. Filmen kändes lite utmattande i sin neurotiska meta-struktur men den sista aktens briljanta utspel kompenserar för den tristess jag kände i filmens mitt.  En svag fyra. 

4/5.
JVF
Kanske det minst originella man kan säga men jag gör det ändå. Charlie Kaufman är ett geni.
Scott
En annorlunda film som inte lyckades förföra mig, den var för det mesta ganska tråkig. Det var endast de sista 20 minuterna som riktigt grep tag i mig och intresserade mig. Nicolas Cage har jag aldrig varit ett stort fan av och jag tycker han gör endast en okej insats i denna film. Det är Chris Cooper som är den bästa och han gör ett strålande jobb! Svag 3/5!
Visa fler (6)

Veckans populära filmer

Visa fler