About Cherry (2012)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Ett drama om en ung kvinna som flyttar till San Francisco, börjar i pornografibranschen och blir tillsammans med en kokainsnortande advokat.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: ABOUT CHERRY

Diskbänksrealism, San Francisco och porr
#SFF12 – Med vackra San Francisco i bakgrunden levererar regissören Stephen Elliott ett stabilt porträtt av en vacklande tjej som sakta men säkert rör sig in i porrens turbulenta värld.

Tjejen heter Angelina (Ashley Hinshaw) och hennes resa in i den här världen börjar relativt oskyldigt med en fotografering som ger enkla pengar i fickan och därmed också mersmak. Det dröjer inte länge innan fler och fler klädesplagg läggs åt sidan samtidigt som stillbildskamerorna byts ut mot filmkameror. Angelina - eller "Cherry" som hon nu kallas - ser inga större problem med sin livsstil, men den rör upp starka känslor hos människorna i hennes närhet.

Skönheten Hinshaw passar mycket väl i titelrollen, men det är birollerna som verkligen lyfter filmen dit den landar. Dev Patels känslosamma gestaltning av hur man kan låsas fast i någons "friendzone" är spot on, underskattade Heather Graham kan jag aldrig få nog av och Lili Taylor är ett riktigt lyckat val för rollen som Angelinas tragiska mamma. Bäst är dock James Franco och Diane Farr som enkelt stjäl varenda scen de är med i. Den karisma och känsla som Franco levererar - särskilt i den magiska klubbscen där vi först möter honom - sipprar ut i biosalongen som en luftburen drog.

Jag gillar också att filmen är så avskalad och nedtonad, trots att den utspelar sig i en värld som man inte skulle förknippa med de adjektiven i första hand. Visst, det finns en hel del naken hud när, men det blir aldrig överdrivet eller exhibitionistiskt. Det digitala fotot går som vanligt hem hos mig och Elliott har verkligen lyckats med att få till den diskbänksrealistiska känsla och estetik som i alla fall jag söker i den här typen av intimt drama.

"Cherry" har ju dock sina brister - exempelvis skådespelarna i de allra minsta rollerna - och är inte direkt något jag hänger i julgranen i första taget. Hur som helst lyckades den ändå att övervinna sitt dåliga rykte och det med råge. Vi har sett liknande filmer tidigare, men ändå kändes den ny och fräsch på många sätt. En bra film helt enkelt.

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Bman
Hade kunnat varit en riktigt bra film men story är för spretig. För mycket olika saker försöks pressas in så inget av det blir 100% genomfört...
jluckhurst41
såg på SFF för ett par timmar sedan. vilken besvikelse. vet inte riktigt om jag heller hade förväntat mig något speciellt, men detta känns lite som en lifetime tv-producerad film. inte festivalkvalitét alls
NiclasCeder
Ska se på SFF ikväll. Ganska höga förväntningar! Trevlig recension.

Veckans populära filmer

Visa fler