A Single Shot (2013)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Den tragiska döden av en vacker ung flicka inleder en spännande katt och råtta-lek mellan jägaren John Moon och de härdade brottslingarna som är ute efter honom.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: A SINGLE SHOT

Brutal realism men med haltande manus
#TFF - Tribeca 2013 - Mörk jägarthriller i de fattigas smutsiga hörn av USA, men "A Single Shot" når inte riktigt de nivåer den strävar efter trots begåvade skådespelarinsatser. Framför allt det osannolika i manuset skär sig lite med den ytterst realistiska miljöskildringen.

Jägaren John Moon (Sam Rockwell - "Moon", "Iron Man 2") är ute efter en hjort men av misstag träffas en ung kvinna av hans skott istället. När han i samband med detta dessutom hittar en stor summa pengar dröjer det förstås inte länge tills han får uppvaktning från mindre önskat håll.

Parallellt får vi följa Johns kamp för att få tillbaka sin fru (Kelly Reilly - "Flight", "Stolthet och fördom") som lämnat honom och tagit parets son med sig. Allt detta utspelar sig i en frusen miljö någonstans mitt i någon av USA:s många skogslandskap, något som fångats väl i fotot.

Rockwell och Reilly får hjälp av William H Macy ("The Lincoln Lawyer") och Jeffrey Wright ("Source Code", "Casino Royale"), en ensemble som verkligen lyckas fånga en bit av USA som inte syns lika ofta på film, men som bland annat fick en framträdande roll i "Winter's Bone" för några år sedan.

Den brutala realismen gör dock att vissa aspekter av thrillerstoryn känns desto mer otroliga, som varför männen som gör anspråk på pengarna snabbt klurar ut att det är John som har dem, men istället för att direkt ge sig på honom och ta dem tillbaka drar de ut på det hela med en slags psykteknik som nästan får spöklika drag. Det haltar lite.

Regissören David M Rosenthal besökte Tribeca Film Festival även för två år sedan med sin förra film "Janie Jones". Även den hade goda intentioner utan att få det där lyftet den behövde för att riktigt imponera. Kanske når Rosenthal hela vägen fram nästa gång.

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
PerH
Jag instämmer de andras positiva omdömen, bra mörk thriller med en suverän Sam Rockwell i huvudrollen och det skadar heller inte att ha med William H. Macy och Jason Isaacs. 6/10
JVF
Jag gillade också den här. Stämningsfull och oerhört välspelad, nöjer mig dock med en stark trea.
Marcus
Härligt! Kul att du gillade den lika mycket som jag gjorde Putte. Det är verkligen mörker hela vägen och det funkar grymt bra tycker jag. Skådespelarna kan man inte annat än buga för heller som sagt.
Visa fler (8)

Veckans populära filmer

Visa fler