A Single Shot 2013

Drama Thriller
Storbritannien
Engelska
A Single Shot poster

Synopsis

Den tragiska döden av en vacker ung flicka inleder en spännande katt och råtta-lek mellan jägaren John Moon och de härdade brottslingarna som är ute efter honom.
Ditt betyg
2.9 av 37 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
A Single Shot
DVD-premiär
17 september 2014
Språk
Engelska
Land
Storbritannien

Recensent

Lotta Zachrisson

27 april 2013 | 23:01

Brutal realism men med haltande manus

#TFF - Tribeca 2013 - Mörk jägarthriller i de fattigas smutsiga hörn av USA, men "A Single Shot" når inte riktigt de nivåer den strävar efter trots begåvade skådespelarinsatser. Framför allt det osannolika i manuset skär sig lite med den ytterst realistiska miljöskildringen.

Jägaren John Moon (Sam Rockwell - "Moon", "Iron Man 2") är ute efter en hjort men av misstag träffas en ung kvinna av hans skott istället. När han i samband med detta dessutom hittar en stor summa pengar dröjer det förstås inte länge tills han får uppvaktning från mindre önskat håll.

Parallellt får vi följa Johns kamp för att få tillbaka sin fru (Kelly Reilly - "Flight", "Stolthet och fördom") som lämnat honom och tagit parets son med sig. Allt detta utspelar sig i en frusen miljö någonstans mitt i någon av USA:s många skogslandskap, något som fångats väl i fotot.

Rockwell och Reilly får hjälp av William H Macy ("The Lincoln Lawyer") och Jeffrey Wright ("Source Code", "Casino Royale"), en ensemble som verkligen lyckas fånga en bit av USA som inte syns lika ofta på film, men som bland annat fick en framträdande roll i "Winter's Bone" för några år sedan.

Den brutala realismen gör dock att vissa aspekter av thrillerstoryn känns desto mer otroliga, som varför männen som gör anspråk på pengarna snabbt klurar ut att det är John som har dem, men istället för att direkt ge sig på honom och ta dem tillbaka drar de ut på det hela med en slags psykteknik som nästan får spöklika drag. Det haltar lite.

Regissören David M Rosenthal besökte Tribeca Film Festival även för två år sedan med sin förra film "Janie Jones". Även den hade goda intentioner utan att få det där lyftet den behövde för att riktigt imponera. Kanske når Rosenthal hela vägen fram nästa gång.

| 27 april 2013 23:01 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera A Single Shot
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu