EXKLUSIVT

Skribent

Patrik Linderholm

20 juli 2016 | 15:00

Simon Pegg: ”Star Trek är min familj”

Vi har träffat Simon Pegg och Karl Urban och frågade dem om arbetet med ”Star Trek Beyond”, Judge Dredd-rykten och det ultimata nördvalet – Star Trek eller Star Wars.
I rollen som maskinisten Montgomery ”Scotty” Scott har Simon Pegg sedan länge satt sin prägel på Star Trek-världen. Men i nya filmen ”Star Trek Beyond” har han fått den mer ansvarsfulla rollen som manusförfattare. Och även om det inte är första gången för Pegg medger han att det var ett ganska tufft arbete.

- Vi hade sex månader på oss att få klart hela manuset – från idé till inspelning – vilket är en väldigt kort period för en film av den här kalibern. Så den största utmaningen var utan tvekan att få klart manuset i tid. Lyckligtvis kom jag väldigt bra överens med min medförfattare Doug Jung och vi fick bra idéer och feedback från vår regissör Justin Lin. Som tur var har jag ju också arbetat med större delen av skådespelarensemblen tidigare och visste att de alla skulle bidra med sin egen expertis för att få till karaktärsarbetet.

En av hans medspelare är Karl Urban som gör rollen som skeppsläkaren Leonard ”Bones” McCoy, och han ställer sig mycket positiv till att Pegg uppgraderat sig till manusförfattare för franchisen.

- Simon var som en dirigent för hela skådisgänget och fick oss att öppna upp oss och prata om karaktärerna på rätt sätt. Det var en konstant process av att arbeta på materialet tillsammans och det var skönt att ha Simon på den andra sidan av den diskussionen. Så jag tror att vi alla var mycket glada över att ha någon så nära och investerad i berättelsen.Även om de inte delar så många scener tillsammans i filmen märks kemin tydligt mellan Pegg och Urban, och kanske är det därför den sistnämnda fått några av filmens mest träffsäkra repliker. Även om det är Pegg som är komikern i skådespelargänget är det Urbans cyniske Bones som river ner de flesta skratten – kanske något som Pegg ligger bakom.

Både Karl Urban och Simon Pegg har synts i flera andra science fiction- och actionfranchises och vi passade på att fråga Urban om det var dags att dra på sig Judge Dredd-hjälmen igen.

- Jag skulle älska att göra en till Dredd-film och jag är väldigt rörd av det enorma engagemanget från fansen som vill se det ske. Det finns väldigt många som jag vet vill att en uppföljare ska hända, så jag håller tummarna!Liksom den forne Star Trek-regissören J.J. Abrams lämnade också Simon Pegg filmserien en sväng för att dyka upp i ”Star Wars: The Force Awakens”. Och som uttalad science fiction-nörd ställde vi honom såklart mot väggen med den ultimata frågan: Star Trek eller Star Wars?

- Star Trek – utan tvekan. Det var jättekul att få vara med och utgöra en liten del i Star Wars-världen, men det är hos Star Trek jag hör hemma. Det här är min familj och denna värld har spelat en så stor roll i mitt liv, så jag säger Star Trek utan att blinka.

”Star Trek Beyond” går nu på bio.
| 20 juli 2016 15:00 |