EXKLUSIVT

Skribent

Alexander Kardelo

16 mars 2023 | 17:00

”Shazam!”-stjärnornas hyllning till David F. Sandberg: ”En äkta filmälskare”

MovieZine pratar med Lucy Liu och Rachel Zegler vars grekiska gudinnor skapar huvudbry för hjälten i ”Shazam! Fury of the Gods”.
Lucy Liu är skådespelerskan som fick sitt stora genombrott kring millennieskiftet med ”Charlies änglar”, ”Ally McBeal” och Tarantinos ”Kill Bill”.
 
Då var Rachel Zegler knappt född, men idag är hon ett av Hollywoods stora stjärnskott tack vare debutrollen i Steven Spielbergs ”West Side Story”.
 
Nu bildar de otippad systertrio ihop med Helen Mirren i ”Shazam! Fury of the Gods”. I den bioaktuella superhjälte-uppföljaren ser vi Lucy som Kalypso och Rachel som Anthea, mäktiga gudinnor ur grekisk mytologi som hamnar i luven på Shazam och hans superfamilj.
 
I en intervju med MovieZine kan de inte sluta hylla den svenske regissören David F. Sandberg. Vi pratar också om Rachel Zeglers kometkarriär och Lucy Lius passion för serietidningsgenren.
 
Hade ni sett den första ”Shazam!” innan ni fick rollerna?
 
Zegler: Ja, många gånger. Jag älskade den. Den är så charmig och rolig. Och den har åldrats bra.
 
Liu: Den är ljuvlig, rolig och underbar.
 
 
Rachel, du är i början på en otrolig karriär. Du ska vara med i nya ”Hunger Games”-filmen och du spelar Disneys Snövit. Fick du några nyttiga tips och råd från dina ”filmsystrar”, Lucy och Helen Mirren?
 
Zegler: Självklart. Inte bara råd och tips för karriären men också livet i stort. För verkligheten är den att det är svårt att vara en ung kvinna. Och att vara ung kvinna med mångas ögon på sig som granskas hårt är ännu tuffare. Båda de otroliga kvinnor som spelade mina systrar gav mig så otroligt bra råd om hur jag ska navigera det hela.
 
- Jag träffade Lucy och Helen under en speciell tid i mitt liv. Jag spelade in den här som min andra långfilm någonsin. Min första hade inte släppts ännu. Jag hade något stort runt hörnet, jag bara väntade på det men var inte där än. Och jag sög åt mig så mycket jag kunde, för jag visste att mitt liv skulle förändras så enormt. Och det gjorde det. Men jag var så mycket mer beredd tack vare att jag hade dem. Och det är jag tacksam för.
 
 
Lucy, hur var det för dig att kliva in i en superhjältevärld och spela skurken?
 
Liu: Det har varit en stor dröm för mig! Så det var så spännande för mig att komma in i DC:s universum. Och sedan att få spela gudinna, bland hennes systrar. För mig var det ärligt talat en dröm som blev sann. Jag växte upp med serietidningar, och med den där upphöjda känslan eller drömmen om att vara en hjälte.
 
- Många har kallat oss för ”skurkarna” eller ”antagonisterna”, men vi kommer ju in för att rädda vår värld och hämnas vår far - så vi är hjältinnor i vår egna berättelse. Jag älskade det. För det är grekisk mytologi, eller hur? Det ska finnas drama och hämnd och all den förhöjda spänningen.
 
 
Ni två har jobbat med ett par av mina favoritregissörer: Steven Spielberg och Quentin Tarantino. Men vi måste prata om er svenske regissör David F. Sandberg…
 
Liu: Ja! Han är en nationalskatt. Uppenbart.
 
Zegler: Man ser verkligen hur passionerad han är för varje liten detalj. Jag såg om första ”Shazam!” igår kväll och man märker att hans starkaste element, som är hans skräckådra och känslan för spänning, det kommer ur hans Youtube-videos. Det föddes på hans kanal Ponysmasher som jag hade följt redan innan jag kände till honom. För jag älskar film. Och man märker verkligen att det är en filmälskare som har gjort filmen.
 
- Jag vet inte hur det var för dig, Lucy, med Tarantino. Men så kändes det för mig att jobba med Steven. Det här är en vanlig grabb vars dröm har blivit sann. Någon som älskar film och har fått fria händer att göra vad han än vill. Och han lever loppan. Så tror jag att även Tarantino är, och David passar in bland de där ikoniska regissörerna. Han kommer bli lika stor.
 
Liu: Jag tror också att David är en äkta cineast. Han kan så mycket och han följer sin naturliga instinkt. Han kan inte hjälpa att göra det han gör. Det blir som att andas för honom. Och han vet precis vad han vill ha, och hur han ska göra det. Han är också en snäll, kärleksfull och generös person. Han är öppen för att diskutera saker, men är tydlig med vad han vill.
 
Zegler: Och en rolig detalj om David är att hans favorit-Disneyfilm är ”Kejsarens nya stil”. Ville bara ha det sagt.
 
 
”Shazam! Fury of the Gods” går nu på bio.
| 16 mars 2023 17:00 |