Intervju

Skribent

Anders Eklöf

3 augusti 2023 | 16:00

Peter från podden Nördigt gör röst i nya "Teenage Mutant Ninja Turtles"

Peter Kjellin från podden Nördigt spelar skurken Ray Fillet i den svenska dubbningen av bioaktuella "Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem".
Nyligen har den animerade filmen "Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem" haft biopremiär, som regisseras av Seth Rogen.
 
Den här gången får vi följa de pizzaälskande ninjasköldpaddorna som nyblivna tonåringar, när de kommer i kontakt med ett mystiskt brottssyndikat och möts av en arme av farliga mutanter.
 
I filmen lånar Peter Kjellin från den populära podden Nördigt ut sin röst till skurken Ray Fillet (spelad av Post Malone på engelska), som är ett stort fan av franchisen sedan barnsben.
 
- Jag växte upp med den första tecknade serien, tidningarna och spelfilmerna på 80- och 90-talet (och leksakerna så klart) och älskade konceptet från start! Leonardo har alltid varit favoriten. Så det är superkul och väldigt ärofyllt att få göra ett litet inhopp i senaste installationen i franchisen, säger han till MovieZine.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Peter Kjellin var med och startade Nördigt 2012.
 
Vilken film, serie eller spel är bäst?
 
- Jag har faktiskt diggat det mesta, men har goda minnen från att spela det sidskrollande arkadspelet i en spelhall på skidsemester med familjen i Åre. Man kunde tränga ihop sig och köra fyra samtidigt, riktigt kul! Många femkronor gick åt där!
 
- Annars tycker jag den tecknade serien som gick på Nickelodeon för ett par år sedan är en höjdpunkt som jag tittat mycket på tillsammans med mina egna barn.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Ray Fillet spelas av rapparen Post Malone i den engelska versionen.
 
Hur känns det att gå från tyckare till att medverka i något som andra ska ha en åsikt om?
 
- Jag har ju en ganska liten roll och är så pass distanserad från filmens skapande så det bekymrar mig inte så mycket. Men tack och lov gillade jag filmen när jag själv såg den (på engelska), så det känns skönt att fått vara med på, enligt mig själv, ett av de mer lyckade Turtles-projekten.
 
Hoppas du på att få dubba mer i framtiden?
 
- Att dubba är inget jag eftersträvar aktivt direkt, men det har hänt att jag blivit tillfrågad då och då. Jag har även gjort små insatser i "Big Hero 6", "Incredibles 2" och "Spider-Man: Into The Spider-Verse". Men jag gillar ju att jobba med min röst, i poddar och med förflutet i radio, så får jag frågan kommer jag nog alltid ställa upp. Speciellt om det är något nostalgisk IP som hjärtat klappar extra för.
 
 
Lucas Mass här på MovieZine gav filmen betyget 3 av 5 och kallar den "underhållande och ofta bisarr" och att den "äntligen spikar tonårs-aspekten av karaktärerna".
 
Ska du se "Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem" på bio?
| 3 augusti 2023 16:00 |