Intervju

Skribent

Alexander Dunerfors Kardelo

4 april 2014 | 19:01

Mikael Persbrandt pratar "Hobbit: Smaugs ödemark"

I en nysläppt videointervju berättar skådespelaren om arbetet på sin största film hittills, Peter Jacksons "Hobbit: Smaugs ödemark".

Mikael Persbrandt spelar Beorn, en av J.R.R. Tolkiens många figurer från Midgård som vi möter för första gången i "Hobbit"-trilogins andra del. Den svenske skådisen har inte ställt upp i många intervjuer om sin roll, men inför Bluray-släppet av filmen delar han med sig i en exklusiv video. Här pratar han om att hitta rätt röst till karaktären, och de långa timmarna i sminkstolen.

Se intervjun nedan:

Mikael Persbrandt om...

...karaktären Beorn:

- Beorn är en mytologisk karaktär. Han är modern på flera sätt, han är vegan och lever med sina vänner djuren i ett hus i skogen. Han är ett mysterium. Den siste av sitt slag. Alla som läser boken tycker att han är intressant. Han är helt oförutsägbar, och jag råkar gilla sådant.

...skandinaviska influenser:

- I böckerna heter han Beorn, vilket talar för sig självt. Han är hälften människa och hälften björn. Han kan förändra sin form. Jag vet inte hur mycket av de skandinaviska sagorna som är kvar där, men från början fanns det en del. Det finns kopplingar till nordisk mytologi (...) Tolkien var väldigt influerad av nordiska sagor.

...inspelningen på Nya Zeeland:

- En del saker är sig lika på en filminspelning, oavsett om det är 15 personer inblandade, eller 700 som här. Men det är verkligen ett stort projekt och det märks. 700 personer som ska äta lunch. Mycket som ska organiseras. Men Peter (Jackson) får det att kännas som en inspelning med 15 personer, och det var mycket trevligt. Jag kände mig aldrig stressad. De fick mig att känna mig som hemma.

"Hobbit: Smaugs ödemark" släpps på Blu-ray, DVD och video on demand tisdagen 8 april.

Här kan du tävla om ett ex av filmen i en begränsad Steelbook-utgåva »